Провод са 10 евра? Могуће је!

Нећете дочекати јутро на подијуму за игру али нећете ни остати код куће

Понедељак 24. сеп 2018.

cover image

Бити редован гост у београдским клубовима једноставно кошта. Наспрам провода који се нуди током целе године, цена је сасвим оправдана. У поређењу са другим престоницама, Београд ноћу је далеко приступачнији од Берлина или Париза. Реално, свима дођу они дани када финансије не прате жеље. Ево шта радити у граду са малим буџетом за клабинг.

Десет евра је нешто мање од 1.200 динара. Са овом количином новца није могуће организовати комплетан програм за луду ноћ. Дакле, загревање за журку направите код куће. Друга могућност је да излазак почнете и завршите у бару јер су цене приступачније него у клубовима. Ако вам је ова опција прихватљива, одаберите неки од pre-party барова и добићете сјајан провод. На овим местима, 10 евра је довољно да попијете неколико пива или две до три чаше вина. Гледајте ову ситуацију са ведрије стране. Враћањем кући раније омогућавате себи да максимално искористите наредни дан.


Када не желите да се одрекнете клупске атмосфере и хоћете у прави излазак, а једино што вас лимитира је новац, има решења и за овај "проблем". Још једна предност клубова у Београду је та што се улаз углавном не плаћа. Већина места не наплаћује карте на улазу тако да имате трошак мање. Остављање гардеробе није обавезно. Можда ће вам бити мање комфорно док ђускате и држите капут али жртвујте се мало. Све је боље од пропуштања провода.

У календару журки можете видети цео програм забаве у Београду. Кафански календар пружа комплетне информације о свим дешавањима са домаћом музиком. Детаљно истражите шта је у понуди и крените у планирање ноћне авантуре. Обзиром да нећете платити ни улаз ни гардеробу, остаје вам читав буџет на располагању. У зависности који клуб сте одабрали, 1.200 динара ће бити довољно за отприлике три пива или два вина и воду. Мало спорије уживајте у пићу и можете дуже да се задржите у клубу. Генерално, цене у кафанама су ниже него у клубовима. Можда је баш сада тренутак да осетите грозницу суботње вечери са живом музиком.

Фокусирајте се на атмосферу и музику. Добар провод не значи трошење много новца. Клабинг постоји због забаве, а не због хвалисања о боравку у скупим сепареима и испијању најскупљих пића. Зато ухватите ритам града и ђускајте док имате снаге.