Provod sa 10 evra? Moguće je!

Nećete dočekati jutro na podijumu za igru ali nećete ni ostati kod kuće

Ponedeljak 24. sep 2018.

cover image

Biti redovan gost u beogradskim klubovima jednostavno košta. Naspram provoda koji se nudi tokom cele godine, cena je sasvim opravdana. U poređenju sa drugim prestonicama, Beograd noću je daleko pristupačniji od Berlina ili Pariza. Realno, svima dođu oni dani kada finansije ne prate želje. Evo šta raditi u gradu sa malim budžetom za klabing.

Deset evra je nešto manje od 1.200 dinara. Sa ovom količinom novca nije moguće organizovati kompletan program za ludu noć. Dakle, zagrevanje za žurku napravite kod kuće. Druga mogućnost je da izlazak počnete i završite u baru jer su cene pristupačnije nego u klubovima. Ako vam je ova opcija prihvatljiva, odaberite neki od pre-party barova i dobićete sjajan provod. Na ovim mestima, 10 evra je dovoljno da popijete nekoliko piva ili dve do tri čaše vina. Gledajte ovu situaciju sa vedrije strane. Vraćanjem kući ranije omogućavate sebi da maksimalno iskoristite naredni dan.


Kada ne želite da se odreknete klupske atmosfere i hoćete u pravi izlazak, a jedino što vas limitira je novac, ima rešenja i za ovaj "problem". Još jedna prednost klubova u Beogradu je ta što se ulaz uglavnom ne plaća. Većina mesta ne naplaćuje karte na ulazu tako da imate trošak manje. Ostavljanje garderobe nije obavezno. Možda će vam biti manje komforno dok đuskate i držite kaput ali žrtvujte se malo. Sve je bolje od propuštanja provoda.

U kalendaru žurki možete videti ceo program zabave u Beogradu. Kafanski kalendar pruža kompletne informacije o svim dešavanjima sa domaćom muzikom. Detaljno istražite šta je u ponudi i krenite u planiranje noćne avanture. Obzirom da nećete platiti ni ulaz ni garderobu, ostaje vam čitav budžet na raspolaganju. U zavisnosti koji klub ste odabrali, 1.200 dinara će biti dovoljno za otprilike tri piva ili dva vina i vodu. Malo sporije uživajte u piću i možete duže da se zadržite u klubu. Generalno, cene u kafanama su niže nego u klubovima. Možda je baš sada trenutak da osetite groznicu subotnje večeri sa živom muzikom.

Fokusirajte se na atmosferu i muziku. Dobar provod ne znači trošenje mnogo novca. Klabing postoji zbog zabave, a ne zbog hvalisanja o boravku u skupim separeima i ispijanju najskupljih pića. Zato uhvatite ritam grada i đuskajte dok imate snage.