Концерт Мирис баштине

Традиционална изворна музика за све генерације

Недеља 03. јун 2018.

cover image

Музички сегмент културне баштине Србије у центру градских дешавања. Мирис баштине је концерт на којем ће се у среду, 6. јуна од 20:00 у Комбанк дворани кроз изворне песме и традиционалне мелодије представити Биљана Крстић и Иван Милинковић. Ови ванредни вокални солисти наступају уз пратњу Народног оркестра Радио-телевизије Србије на чијем је челу солиста на хармоници Влада Пановић.


Дугогодишња уредница музичког програма Радио Београда, Биља Крстић је од младе певачице поп музике у бендовима као што су Сунцокрети, Рани мраз али и у соло каријери, постала водећи извођач, аранжер, композитор и музички педагог. Са формирањем групе Бистрик која инсистира на традиционалној изворној музици је успела да се "пробије" кроз мејнстрим медије тако да буде слушана, извођена и популарна међу младом урбаном публиком.

Са друге стране, Иван Милинковић је познат по свом чистом гласу, манирима и односу према публици који је градио не само у београдској опери већ, пре свега, као певач у најпопуларнијој српској групи која изводи староградску и новоградску песму – Легенде. И данас, после 30 година рада, на адресу Ивана Милинковића стижу само позитивни коментари за несвакидашњи таленат али и изузетан шарм. Зато је за концерте Легенди тешко пронаћи карту више.