Комбанк дворана

cover image

Комбанк дворана, некадашњи Дом синдиката од свечаног отварања, организованог 27. априла 2018. је ново место важних дешавања у центру града. Потпуна адаптација комплетног простора, у складу са последњим технолошким достигнућима, доноси иновативни визуелни концепт и сасвим нови доживљај. Чувено место у коме су се одвијали престижни домаћи и светски догађаји, сада нуди најмодернији садржај за организовање различитих садржаја.

Модеран мултифункционалан и мултимедијални простор пружа све потребне компоненте за организовање музичких коцерата, разноврсних културних активности, радионица, едукативних и пословних догађаја. Поред функционалности, веома се водило рачуна о естетском изгледу Комбанк дворане. Позоришна, конгресна и фестивалска дворана, уз пет биоскопсих сала, VR зона, кафе бар, издвојен простор за децу, press центар, lounge и jazz бар чине укупан садржај иновативног простора.

Дом синдиката је свечано отворен 13. јуна 1957. године на Тргу Николе Пашића. Влада Републике Србије у априлу 2013. године је ову установу прогласила за споменик културе у Београду. Дуги низ година простор се користио за базу бројних радничких синдиката и одатле и потиче име. Пре изградње Сава центра у Дому синдиката се одржавао ФЕСТ.