Концерти до краја марта

Последња мартовска недеља у врхунском интернационалном и домаћем ритму

Субота 23. мар 2019.

cover image

Седам дана у Београду ће имати изразито разноврстан звук. Пажљиво читајте и спремајте се за свирку по свом укусу.

Понедељак, 25. март од 20:30 - Monday Blues / Дом омладине

Музички пројекат су осмислили Александар Ђукић и Бојан Вулин. Обојица певају али један свира бас, а други гитару. Концепт бесплатних концерата датира одавно и свако ко је отишао је изашао са широким осмехом на лицу јер - блуз је то. Акустик верзија за тотално интимну атмосферу.

Уторак, 26. март од 22:00 - Nik West / Нови БитефАртКафе

Она је звезда фанк звука. Долази из далеке Америке да покаже свој мултиталенат. Компонује, пише песме, свира бас и пева, а све ради толико добро да је легендарни Prince био одушевљен њеним могућноситма. Ако је успела њега да импресионира, очекујте да ћете бити очарани.


Среда, 27. март од 21:00 - Hooverphonic / Комбанк дворана

Владају светском сценом још од деведесетих. Алтернатива обојена инди и електроником је њихов живот. У мору популарних песама, балада "Mad About You" их је устоличила међу сам врх свих времена. Alex Callier, Raymond Geerts и Luka Cruysberghs премијерно наступају у Београду. Не пропустите ноћ пуну снажних емоција.

Четвртак, 28. март од 20:30 - Disco опера / Сава центар

Војвођански Big Band, Оркестар опере Српског народног позоришта из Новог Сада, вокални састав Disco Sisters и солисти Бојана Стаменов, Сашка Janx и Зоран Шандоров имају ту част али и велику одговорност да у потпуно другачијем светлу представе неке од највећих хитова које су певали Michael Jackson, Stivie Wonder, Abba, Boney M и други. Специјалан концерт за љубитеље проверених нота.

Петак, 29. март од 20:00 - Septicfish и Krisiun / Божидарац

Почетак викенда доноси тврд метал на врачарски асфалт. Уз водеће извођаче, публици на концерту ће се представити још два метал бенда, Diabolical и Xaon. Не може да буде никако другачије него баш моћно. Метал дешавања нису тако честа. Ако волите ову животну филозофију ни под разно не пропуштајте концерт.

Субота, 30. март од 21:00 - Fred Wesley / SubBeerni центар

Трио Generations, предвођен живом легендом који са својим тромбоном сурфује кроз читав универзум стиже у град да размрда кукове онако како само црни бит може. Fred Wesley је господин од 74. године али са енергијом какву немају ни тинејџери. Адекватна увертира је ди-џеј Iron који је само за овај концерт припремио соул и фанк винил сет.

Недеља, 31. март од 20:00 - Кантате и свите Ј.С. Баха / Коларац

Класика за крај. Новосадски хор "Орфелин", симфонијски оркестар "Макрис", Душица Блаженовић на виолини, солисти Радослава Воргић и Сретен Манојловић ће предвођени диригентима Тамаром Адамов Петијевић и Предрагом Гостом приредити вече посвећено вокалној и инструменталној музици коју је створио непревазиђени Јохан Себастијан Бах.