Викенд живе свирке

Одмор од журки и ди-џејева никако није код куће или у природи ван града. Прави релакс је уз моћан музички програм. Искључиво уживо

Уторак 21. мај 2019.

cover image

Бенд СиЗиП гостује у петак, 24. маја од 22:00 до 05:00 на сплаву Zappa Barka. Сјајна креативна петорка из Београда пева и свира баш све што им се допада. Увек у свом аранжамну и на свој начин. Док преслушавају и припремају песме које изводе Pharrell Williams, Scatman и други страни музичари, помно прате и дешавања на домаћој сцени.


Стефан Здравковић, Душан Павловић, Игор Срећковић, Петар Камбер и Александар Јаношевић ће у петак свирати од Здравка Чолића до легендарних нумера by Chemical Brothers. Освежавајући као мајско сунце, незаборавни као прве топле вечери у новој сезони. Присуство више него пожељно.

Тито није жив 39 година али се један од празника који неодољиво подсећају на комунистичку епоху, Дан младости и даље обележава. Сасвим логично, специјалан програм је припремио Музеј Југославије. За овогодишњу прославу је одабран бенд Тресе Лупа Удара који ће свирати од 20:00 до 23:00. Која из Дисциплине Кичме, Шваба из Електричног Оргазма и Вул, такође из Дисциплине Кичме су чланови ове групе. С озбиром да су њихови матични бендови обележили југословенски рок, бољи избор није могао да буде. Фузија ретро и новог грува су перфектан избор за суботу ноћ под отвореним небом.

Коинциденција или не али још један успешан музичар чији су стихови синоним за доба у коме је YU rock био неприкосновен, доктор за музику Др Неле Карајлић у суботу, 25. маја стиже на Ташмајдан. Ово је његов први велики солистички концерт и почиње тачно у 20:00. До поноћи, легендарни Неле ће дочарати доба у коме је "Забрањено пушење", бенд из кога је потекао, харао бившом Југославијом. Неће прескочити ни радну фазу са "No Smoking Orchestra" као ни соло рад. Биће емотивно. Старо, а увек актуелно. Повратак у прошлост и карта за будућност. Онако како само Неле уме.