Vikend žive svirke

Odmor od žurki i di-džejeva nikako nije kod kuće ili u prirodi van grada. Pravi relaks je uz moćan muzički program. Isključivo uživo

Utorak 21. maj 2019.

cover image

Bend SiZiP gostuje u petak, 24. maja od 22:00 do 05:00 na splavu Zappa Barka. Sjajna kreativna petorka iz Beograda peva i svira baš sve što im se dopada. Uvek u svom aranžamnu i na svoj način. Dok preslušavaju i pripremaju pesme koje izvode Pharrell Williams, Scatman i drugi strani muzičari, pomno prate i dešavanja na domaćoj sceni.


Stefan Zdravković, Dušan Pavlović, Igor Srećković, Petar Kamber i Aleksandar Janošević će u petak svirati od Zdravka Čolića do legendarnih numera by Chemical Brothers. Osvežavajući kao majsko sunce, nezaboravni kao prve tople večeri u novoj sezoni. Prisustvo više nego poželjno.

Tito nije živ 39 godina ali se jedan od praznika koji neodoljivo podsećaju na komunističku epohu, Dan mladosti i dalje obeležava. Sasvim logično, specijalan program je pripremio Muzej Jugoslavije. Za ovogodišnju proslavu je odabran bend Trese Lupa Udara koji će svirati od 20:00 do 23:00. Koja iz Discipline Kičme, Švaba iz Električnog Orgazma i Vul, takođe iz Discipline Kičme su članovi ove grupe. S ozbirom da su njihovi matični bendovi obeležili jugoslovenski rok, bolji izbor nije mogao da bude. Fuzija retro i novog gruva su perfektan izbor za subotu noć pod otvorenim nebom.

Koincidencija ili ne ali još jedan uspešan muzičar čiji su stihovi sinonim za doba u kome je YU rock bio neprikosnoven, doktor za muziku Dr Nele Karajlić u subotu, 25. maja stiže na Tašmajdan. Ovo je njegov prvi veliki solistički koncert i počinje tačno u 20:00. Do ponoći, legendarni Nele će dočarati doba u kome je "Zabranjeno pušenje", bend iz koga je potekao, harao bivšom Jugoslavijom. Neće preskočiti ni radnu fazu sa "No Smoking Orchestra" kao ni solo rad. Biće emotivno. Staro, a uvek aktuelno. Povratak u prošlost i karta za budućnost. Onako kako samo Nele ume.