Garden Sessions koncerti u Botaničkoj bašti

Provereno pozitivna atmosfera i beskompromisno odlična muzika će učiniti da poslednji dani jula u gradu budu bolji nego odmor na moru

Subota 23. jul 2022.

cover image

Centar beogradskih festivala, CEBEF, ponovo organizuje seriju dobre muzike u Botaničkoj bašti "Jevremovac". Od 23. do 29. jula sa početkom u 20:30, iz večeri u veče za vas će pevati i svirati renomirani muzičari i to sledećim redosledom:

23. jul - Kolja i Grobovlasnici

24. jul - Dado Topić Time after Time

25. jul - Zvonko Bogdan

26. jul - Zoe Kida

27. jul - Saša Kovačević

28. jul - Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić - Klavirski duo

29. jul - Del Arno bend

Izdanje za leto 2022 otvara Nikola Kolja Pejaković sa bendom Grobovlasnici. Multitalentovani umetnik ostavlja snažan pečat samo što dotakne sferu muzike, režije i glume. Ostvaren, poznat i od publike prepoznat kao sjajan izvođač je pravi izbor za debitansko muzičko druženje u ovoj sesiji.

Igi Pop sa ovih prostora odnosno Dado Topić je živa legenda regionalne rok scene. Ukoliko je odlučio da svira stare stvari, spremite se da vas ponese talas uspomena u sjajnom ritmu. Ako je repertoar sačinjen od novijih pesama, opet će biti fenomenalno slušati gospodina kome vreme ne može apsolutno ništa.

Muzika za tamburaše jednako Zvonko Bogdan. Kralj tamburaškog ritma je obavezan gost na veličanstvenim događajima poput ovog. Emocije u prvom planu, a telefon neka ostane u torbi. Zabeležite srcem umesto kamerom muziku koju volite.

Dama Zoe Kida će po prvi put, upravo ovde, izvesti solistički koncert. Premijera autentičnog stila koji neguje Ana Radonjić - Zoe Kida je omiljen među publikom kvalitetnog bita. Dugogodišnje iskustvo obećava đuskanje uz osmeh od prvog do poslednjeg trenutka koncerta.

Kada Saša Kovačević najavi koncert, ženska publika krene u pripreme za provod. Pevač koji svojim pesmama izaziva buru osećanja ne ostavlja mesta za pauzu od romantke u vazduhu. Zaljubljeni, obavezno dođite.

Pretposlednji muzički susret će obeležiti veličanstveni klavirski duo - Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić. Internacionalni muzički hedonizam koji stvaraju ova dva izvrsna umetnika ne prestaje da impresionira publiku i kritiku širom zemlje, širom sveta. Nagrađeni desetine puta za dosadašnji rad iznova fasciniraju. Posebno kada se slušaju uživo.

Za kraj festivala binu zauzima Del Arno bend. Nema osobe koja nije čula za njih. Nema tog sluha koji se barem jednom nije prepustio njihovoj fabrici muzike. Prvi rege bend u regionu postoji od davne 1986. godine. Toliko toga je opisano u njihovim pesmama. Beskrajno inspirativno, kreativno i obavezno muzičko putovanje vas čeka. Ne propustite raritetni ritam.

Ulaz u koncertnu zonu je iz Ulice Vojvode Dobrnjca. Pored ulaznica važno je da ponesete dobro raspoloženje i energiju za pevanje i igranje pod otvorenim nebom. Muzički događaj za sve generacije i ukuse je proverena zabava u centru Beograda.