Beogradski dani porodice

Manifestacija sa tendencijom da postane simbol Beograda će trajati do 15. juna. Desetine lokacija u samom centru i neverovatan broj učesnika će pretvoriti grad u zonu o kojo će pričati čitav region

Ponedeljak 15. apr 2024.

cover image

Beogradski dani porodice 2024 su svečano počeli 15. aprila, a ove godine zabava za čitavu porodicu će biti aktuelna do 15. juna. Sadržaji prilagođeni svima, atraktivne lokacije i nesvakidašnji program će učiniti da proleće u Beogradu bude nezaboravno.

Čak 18 tematskih zona raspoređenih od Trga republike duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana čine epicentar ovog događaja. Ukupno 10 bina je rezervisano za održavanje programa. Plan je da najveća bina, postavljena na Trgu republike bude mesto za okupljanje ljubitelja dobre muzike u večernjim časovima.

Kolektivno venčanje 26. maja, Karneval brodova 15. juna, Ulični karneval i druge dobro poznate gradske manifestacije su sada deo događaja Beogradski dani porodice. Pored ovih, biće priređeno preko 100 koncerata klasične, džez, bluz, pop i rok muzike. Najavljeno je i više od 30 pozorišnih predstava za decu i odrasle i preko 50 bioskopskih projekcija na otvorenom. Međunarodni dan porodice koji se obeležava 15. maja će biti posebno osmišljen i obeležen.

Početak je bio više od svečanog. Sestre Marija i Marina Gobović, čuvarke izvorne muzike, muzička porodica Božić, hor Hrama Svetog Save, KUD Dimitrije Koturović, plesna trupa Una Saga Serbika, hor Dečjeg kulturnog centra Beograd i ansambl Beli anđeo su maestralno upriličili početak dvomesečnog spektakla. Prošlogodišnje izdanje ove Beogradskih dana porodice je proglašeno za manifestaciju od posebnog značaja za Grad Beograd. Ove godine će biti identično. I više od toga.

Beogradski dani porodice 2024 - program

Uskoro će biti objavljen tačan program sa kompletnom satnicom. Sada je poznato da će se raznovrsni sadržaji održavati u posebnim kategorijama na atraktivnim lokacijama.

Trg republike je zauzela centralna bina rezervisana za velike i večernje koncerte. Knez Mihailova je rezervisana za dva velika segmenta. U omiljenoj pešačkoj ulici će biti locirana Zona video igara i Zona džez, bluz i rok muzike (kod Instituta Servantes).

Studentski park u punom sjaju postaje mesto održavanja programa: Umetnička zona i Scena kamerne muzike. Preko puta parka, u Kolarčevoj zadužbini je organizovana Zona Kolarca i bioskop na terasi, tačnije na krovu Kolarca.

Park vojvode Vuka postaje Zona pozorišta i filma, dok je Topličin venac sada Zona slikarstva. Plato kod Obilićevog venca će se pretvoriti u Zonu plesa, a plato ispred Rajićeve u Zonu znanja i tradicije.

Kalemegdan apsolutno preuzima ulogu domaćina u ovogodišnjoj smotri. Mali luna park, Veliki luna park, Zona festivala, Zona životinja, Mini zoo vrt, dresura pasa i jahanje, Zona cirkusa, Zona prirode, Zona sporta, Zona popularne i narodne muzike i Srpsko srednjevekovno selo u blizini Nebojšine kule su više od dobrih razloga da odmah krenete put Kalemegdana.