Beogradski dani porodice

Manifestacija od posebnog značaja za Beograd je zakazana za 24. i 25. jun širom grada. Prisustvo obavezno

Nedelja 11. jun 2023.

cover image

Kolektivno venčanje, muzika, umetnost, pozorište, sport, dečji program, radionice, video igre, kućni ljubimci i luna park su vodeće kategorije programa koji će obeležiti ovogodišnje izdanje velike manifestacije Beogradski dani porodice 2023.

Tokom dva dana trajanja, 24. i 25. juna u čitavom gradu za čitave porodice će se dešavati toliko toga. Atraktivno, zabavno, raspevano, zdravo, kreativno - svaki segment za svakog pojedinca obećava vrhunsko provedeno vreme. U svakom trenutku.

Porodica u centru pažnje i porodične vrednosti čine suštinu velikog događaja. Srpska istorija, kultura, tradicija, običaji i sve što čini grad Beograd su inspiracija i vizija za organizaciju ovog spektakla na kome će svi sadržaji biti priređeni potpuno besplatno.

Vodeći program je zakazan na potezu od Trga republike do Kalemegdana. Duž Knez Mihailove ulice će biti raspoređene bine i zone u kojima će se uživati tokom dva dana. Početak uživanja na beogradski način će biti u subotu, 24. juna u 11:00 uz Kolektivno venčanje koje će se po prvi put realizovati na Trgu republike. Od 12:00 do 20:00 na istom mestu će biti muzike na pretek. Sky Cellos, Dečji hor Čarolija, Jelena Petošević, Anđela Despotović, Nada Pavlović, Džez trio, Del Arno bend, Bojana Stamenov trio, Anđelina sa bendom i magična Ana Štajdohar sa bendom donose čaroliju u centar grada.

Zona sporta je kaparisala Kolarčevu ulicu, a gotovo sva gradska i državna sportska udruženja, asocijacije i savezi su potvrdili učešće. Umesto automobila, duž cele ulice će biti raspoređeni sportski tereni sa programom i animatorima. Zona zdravlja će biti postavljena tik uz zonu sporta i svi posetioci će moći da izmere krvni pritisak i šećer ali i da dobiju savete od životnog značaja.

Zona turizma je posvećena ponudi i aktivnostima turističkih organizacija. Zainteresovani za lepote Niša, Novog Sada, Kragujevca, Trebinja i Banjaluke neka se obavezno pojave od 10:00 do 20:00 na potezu od Palate Albanija duž Knez Mihailove.

Čika Ljubina bina je mesto ispred Kulturnog centra "Servantes" na kome će se odigrati izuzetni nastupi vokalnih umetnika i instrumentalista, dečjih horova i kulturno-umetničkih društava. Kuća legata je još jedna lokacija za koju će se tražiti mesto više ispred bine jer će i ovde gostovati brojni muzičari, glumci, animatori, a od 10:00 do 18:00 će biti organizovana i likovna radionica.


Zona pozorišta je locirana u Parku vojvode Vuka. Bina na otvorenom je idealan prostor za brojne dečje predstave. Spektal počinje u 11:00 sa pozorištem Puž i Brankom Kockicom. Za maksimalno uživanje porodica će igrati čak tri predstave. Pozorišta Boško Buha i Duško Radović slede nakon odmah nakon Brankovih umetničkih trikova za najveći osmeh.

Zona video igara je ispred tržnog centra Rajićeva. Umetnička zona u Studentskom parku je veoma posvećena najmlađima. Predstave i koncerti na velikoj bini, maloj bini i kutku za bebe uz celodnevne radionice je nešto o čemu će klinci i klinceze danima pričati.

Kalemegdan, tačnije kod fontane Ribar je mesto za zonu kućnih ljubimaca. Udruženja i aktivisti će nesebično deliti svoja znanja o odabiru, održavanju i udomljavanju pasa. Na talasima ljubavi prema životinjama, produžite do Zoološkog vrta gde će biti održane brojne edukacije i takmičenja.

Zona folklora, zona arhitekture, digitalna ekspedicija, najbolje iz Indije direktno od ambasadora i još mnoštvo aktraktivnog programa će obeležiti Beogradske dane porodice. Sve što vas oduševi u subotu, obavezno ponovite i u nedelju jer je istovetan program ponovo na repertoaru. Učesnici će biti drugačiji ali dobre energije i provoda sigurno neće nedostajati.