Београдски дани породице

Манифестација од посебног значаја за Београд је заказана за 24. и 25. јун широм града. Присуство обавезно

Недеља 11. јун 2023.

cover image

Колективно венчање, музика, уметност, позориште, спорт, дечји програм, радионице, видео игре, кућни љубимци и луна парк су водеће категорије програма који ће обележити овогодишње издање велике манифестације Београдски дани породице 2023.

Током два дана трајања, 24. и 25. јуна у читавом граду за читаве породице ће се дешавати толико тога. Атрактивно, забавно, распевано, здраво, креативно - сваки сегмент за сваког појединца обећава врхунско проведено време. У сваком тренутку.

Породица у центру пажње и породичне вредности чине суштину великог догађаја. Српска историја, култура, традиција, обичаји и све што чини град Београд су инспирација и визија за организацију овог спектакла на коме ће сви садржаји бити приређени потпуно бесплатно.

Водећи програм је заказан на потезу од Трга републике до Калемегдана. Дуж Кнез Михаилове улице ће бити распоређене бине и зоне у којима ће се уживати током два дана. Почетак уживања на београдски начин ће бити у суботу, 24. јуна у 11:00 уз Колективно венчање које ће се по први пут реализовати на Тргу републике. Од 12:00 до 20:00 на истом месту ће бити музике на претек. Sky Cellos, Дечји хор Чаролија, Јелена Петошевић, Анђела Деспотовић, Нада Павловић, Џез трио, Дел Арно бенд, Бојана Стаменов трио, Анђелина са бендом и магична Ана Штајдохар са бендом доносе чаролију у центар града.

Зона спорта је капарисала Коларчеву улицу, а готово сва градска и државна спортска удружења, асоцијације и савези су потврдили учешће. Уместо аутомобила, дуж целе улице ће бити распоређени спортски терени са програмом и аниматорима. Зона здравља ће бити постављена тик уз зону спорта и сви посетиоци ће моћи да измере крвни притисак и шећер али и да добију савете од животног значаја.

Зона туризма је посвећена понуди и активностима туристичких организација. Заинтересовани за лепоте Ниша, Новог Сада, Крагујевца, Требиња и Бањалуке нека се обавезно појаве од 10:00 до 20:00 на потезу од Палате Албанија дуж Кнез Михаилове.

Чика Љубина бина је место испред Културног центра "Сервантес" на коме ће се одиграти изузетни наступи вокалних уметника и инструменталиста, дечјих хорова и културно-уметничких друштава. Кућа легата је још једна локација за коју ће се тражити место више испред бине јер ће и овде гостовати бројни музичари, глумци, аниматори, а од 10:00 до 18:00 ће бити организована и ликовна радионица.


Зона позоришта је лоцирана у Парку војводе Вука. Бина на отвореном је идеалан простор за бројне дечје представе. Спектал почиње у 11:00 са позориштем Пуж и Бранком Коцкицом. За максимално уживање породица ће играти чак три представе. Позоришта Бошко Буха и Душко Радовић следе након одмах након Бранкових уметничких трикова за највећи осмех.

Зона видео игара је испред тржног центра Рајићева. Уметничка зона у Студентском парку је веома посвећена најмлађима. Представе и концерти на великој бини, малој бини и кутку за бебе уз целодневне радионице је нешто о чему ће клинци и клинцезе данима причати.

Калемегдан, тачније код фонтане Рибар је место за зону кућних љубимаца. Удружења и активисти ће несебично делити своја знања о одабиру, одржавању и удомљавању паса. На таласима љубави према животињама, продужите до Зоолошког врта где ће бити одржане бројне едукације и такмичења.

Зона фолклора, зона архитектуре, дигитална експедиција, најбоље из Индије директно од амбасадора и још мноштво актрактивног програма ће обележити Београдске дане породице. Све што вас одушеви у суботу, обавезно поновите и у недељу јер је истоветан програм поново на репертоару. Учесници ће бити другачији али добре енергије и провода сигурно неће недостајати.