Београдски дани породице

Манифестација са тенденцијом да постане симбол Београда ће трајати до 15. јуна. Десетине локација у самом центру и невероватан број учесника ће претворити град у зону о којо ће причати читав регион

Понедељак 15. апр 2024.

cover image

Београдски дани породице 2024 су свечано почели 15. априла, а ове године забава за читаву породицу ће бити актуелна до 15. јуна. Садржаји прилагођени свима, атрактивне локације и несвакидашњи програм ће учинити да пролеће у Београду буде незаборавно.

Чак 18 тематских зона распоређених од Трга републике дуж Кнез Михаилове улице до Калемегдана чине епицентар овог догађаја. Укупно 10 бина је резервисано за одржавање програма. План је да највећа бина, постављена на Тргу републике буде место за окупљање љубитеља добре музике у вечерњим часовима.

Колективно венчање 26. маја, Карневал бродова 15. јуна, Улични карневал и друге добро познате градске манифестације су сада део догађаја Београдски дани породице. Поред ових, биће приређено преко 100 концерата класичне, џез, блуз, поп и рок музике. Најављено је и више од 30 позоришних представа за децу и одрасле и преко 50 биоскопских пројекција на отвореном. Међународни дан породице који се обележава 15. маја ће бити посебно осмишљен и обележен.

Почетак је био више од свечаног. Сестре Марија и Марина Гобовић, чуварке изворне музике, музичка породица Божић, хор Храма Светог Саве, КУД Димитрије Котуровић, плесна трупа Уна Сага Сербика, хор Дечјег културног центра Београд и ансамбл Бели анђео су маестрално уприличили почетак двомесечног спектакла. Прошлогодишње издање ове Београдских дана породице је проглашено за манифестацију од посебног значаја за Град Београд. Ове године ће бити идентично. И више од тога.

Београдски дани породице 2024 - програм

Ускоро ће бити објављен тачан програм са комплетном сатницом. Сада је познато да ће се разноврсни садржаји одржавати у посебним категоријама на атрактивним локацијама.

Трг републике је заузела централна бина резервисана за велике и вечерње концерте. Кнез Михаилова је резервисана за два велика сегмента. У омиљеној пешачкој улици ће бити лоцирана Зона видео игара и Зона џез, блуз и рок музике (код Института Сервантес).

Студентски парк у пуном сјају постаје место одржавања програма: Уметничка зона и Сцена камерне музике. Преко пута парка, у Коларчевој задужбини је организована Зона Коларца и биоскоп на тераси, тачније на крову Коларца.

Парк војводе Вука постаје Зона позоришта и филма, док је Топличин венац сада Зона сликарства. Плато код Обилићевог венца ће се претворити у Зону плеса, а плато испред Рајићеве у Зону знања и традиције.

Калемегдан апсолутно преузима улогу домаћина у овогодишњој смотри. Мали луна парк, Велики луна парк, Зона фестивала, Зона животиња, Мини зоо врт, дресура паса и јахање, Зона циркуса, Зона природе, Зона спорта, Зона популарне и народне музике и Српско средњевековно село у близини Небојшине куле су више од добрих разлога да одмах кренете пут Калемегдана.