Ovo su top 3 muzička dešavanja do kraja nedelje

Muzike nikada dosta. Dobre muzike posebno. Specijalni muzički događaji sa poznatim izvođačima će pretvoriti glavni grad u najbolju muzičku binu u ovom delu Evrope, sigurno

Četvrtak 16. maj 2024.

cover image

Dobra energija izbija iz svakog kutka grada. U trenutku kada tražite nešto što će obeležiti vaše proleće 2024 u Beogradu, u centar dešavanja dolaze veliki, svetski poznati muzičari na gradsku scenu. Jako malo vremena i još manje karata je na raspolaganju. Požurite po svoju porciju ritma o kome će se dugo pričati.

Gitar Art Festival 2024

25. Gitar Art Festival je zvanično počeo 15. maja i trajaće do 19. maja. U pet dana na nekoliko lokacija će biti organizovano čak 10 koncerata. Marcin, Pablo Garibay, Vojin Kocić i Gudački orkestar škole za talente u Ćupriji i solisti, Lazar Ostojić, Mateusz Kowalski, Francisco Louis, Gitarski seksteti - Leo Brouwer premijera, 4 G's kvartet, Mihajlo Đurđević i Koncert za 1.000 gitara su kompletan sadržaj ovogodišnje gitarske smotre. Četvrt veka zaslužuje proslavu u maestralnom stilu, a upravo tako će i biti, od prve do poslednje note. Ovo nije "samo" događaj koji se ubraja među pet najvećih internacionalnih festivala klasične gitare u celom svetu. Ovo je filozofija življenja. Ovde je muzika daleko važnija od svega ostalog.

Rod Stjuart u Areni

Prvi put u Beogradu, 17. maja od 20:00 nastupa Rod Stjuart, dobro poznato ime sa A svetske muzičke scene. Osvajač nebrojnih nagrada, priznanja za životno delo, ponosni vlasnik hitova poput Da Ya Think I'm Sexy?, The First Cut is the Deepest, Sailing, Young Turks, Maggie May, Baby Jane i mnogih drugih će premijerno pevati sa publikom u petak uveče.

Od ranih sedamdesetih dok je bio član grupe The Faces, do današnjeg dana, Rod Stjuart osvaja hrapavom bojom glasa i istančanim osećajem za dobar ritam. Pesme koje decenijama objavljuje su redovne na vodećim top listama širom sveta. Ovo je jedan od muzičkih umetnika o kome može da se piše i čita danima. Daleko bolje je da odmah potražite ulaznicu za koncert i prepustite sebe glasu gospodina koji oduševljava planetu skoro pola veka.

Gipsy Kings 19. maja u Beogradu na vodi

Pripremite srce i kukove za svetsku turneju "El Origen" jer nećete zastati ni sekund. Fuzija različitih brzih žanrova i moderne muzike u režiji čuvenih muzičara pod imenom Gipsy Kings je neprevaziđena. U svakom smislu.

Milioni prodatih nosača zvuka, strimova i lajkova nije poremetilo početnu ideju ovog sastava. Njihova muzika je takva da poručuje: "Hajde da pevamo i plešemo zauvek!" i baš takve pesme i stvaraju. Neretko se i zaplače od tolike količine emocija. Suze ostavite za neku drugu priliku. Vreme je da vas Bamboleo, Volare, Djobi Djoba, Baila Me, Un Amor i druge numere uzmu pod svoje. Gipsy Kings stižu u Beograd u nedelju, 19. maja tačno u 20:00.

Plus preporuka: Sestre Gobović pevaju 20. maja u MTS dvorani. Koncert "Lepota je u tradiciji" donosi izvornu muzičku tradiciju u centar dešavanja. Marina i Marija, sestre koje osvajaju svaki teren na koji su kročile i mnogo više, za svoju publiku će pevati ono što njihova verna publika i želi - muziku koja nikada ne izlazi iz mode. Koncert počinje u 20:00.