Koncerti do kraja godine

Sezona živih nota u punom sjaju

Subota 22. dec 2018.

cover image

Srpsko kolo je upisano u Uneskovu listu svetske nematerijalne kulturne baštine. Ako neko promoviše nacionalno blago u zemlji i širom sveta, to je ansambl Kolo. Uigrani do perfekcije, po ko zna koji put će raspametiti i izazvati snažan aplauz u sredu, 26. decembra od 20:00 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ovog decembra, svi putevi vode u Kolarac. Konačno je došlo vreme za tradicionalna novogodišnja muzička okupljanja, odnosno, dobro poznate koncerte Filharmonije. Susreti sa najboljim melodijama su zakazani za 27. i 28. decembar sa početkom u 20:00. Beogradska filharmonija 2018 vas poziva na ples. Ne razmišljate ni sekund. Krenite odmah po ulaznice.

Nikada dosta zvuka provereno dobre klasike. Takođe na Kolarcu, 29. decembra novogodišnje raspoloženje diktiraju Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije. Bojan Suđić je dirigent. Dakle, nema dileme da li se pojaviti na poznatoj adresi u 20:00.


Prvi sneg i dream pop kreiraju pravu zimsku idilu. Vodeći predstavnici ovog talasa, bend Bitipatibi će održati koncert 28. decembra u Domu omladine. Malo melanholije, više iskrenih emocija kroz sjajne tekstove o realnosti i fenomenalne gitare, saksofon i sintisajzer će odložiti osećaj stresa i prekomerno brzog životnog tempa. Barem na jedno veče, opustite se i prepustite laganoj muzici.

Kraj godine je pravo vreme i za odličan rok. U Garaži se 29. decembra od 21:00 organizuje svirka posvećena 30. rođendanu pank muzike u Beogradu. Zove se "Belgrade Riot Fest", a okupiće prvoklasne muzičare. Direktori, Dža ili Bu, Nbg, Smf i bend Terrier će svirati za čistokrvne pankere.