Концерти до краја године

Сезона живих нота у пуном сјају

Субота 22. дец 2018.

cover image

Српско коло је уписано у Унескову листу светске нематеријалне културне баштине. Ако неко промовише национално благо у земљи и широм света, то је ансамбл Коло. Уиграни до перфекције, по ко зна који пут ће распаметити и изазвати снажан аплауз у среду, 26. децембра од 20:00 у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Овог децембра, сви путеви воде у Коларац. Коначно је дошло време за традиционална новогодишња музичка окупљања, односно, добро познате концерте Филхармоније. Сусрети са најбољим мелодијама су заказани за 27. и 28. децембар са почетком у 20:00. Београдска филхармонија 2018 вас позива на плес. Не размишљате ни секунд. Крените одмах по улазнице.

Никада доста звука проверено добре класике. Такође на Коларцу, 29. децембра новогодишње расположење диктирају Хор и Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије. Бојан Суђић је диригент. Дакле, нема дилеме да ли се појавити на познатој адреси у 20:00.


Први снег и dream поп креирају праву зимску идилу. Водећи представници овог таласа, бенд Битипатиби ће одржати концерт 28. децембра у Дому омладине. Мало меланхолије, више искрених емоција кроз сјајне текстове о реалности и феноменалне гитаре, саксофон и синтисајзер ће одложити осећај стреса и прекомерно брзог животног темпа. Барем на једно вече, опустите се и препустите лаганој музици.

Крај године је право време и за одличан рок. У Гаражи се 29. децембра од 21:00 организује свирка посвећена 30. рођендану панк музике у Београду. Зове се "Belgrade Riot Fest", а окупиће првокласне музичаре. Директори, Џа или Бу, Нбг, Смф и бенд Terrier ће свирати за чистокрвне панкере.