Ово су топ 3 музичка дешавања до краја недеље

Музике никада доста. Добре музике посебно. Специјални музички догађаји са познатим извођачима ће претворити главни град у најбољу музичку бину у овом делу Европе, сигурно

Четвртак 16. мај 2024.

cover image

Добра енергија избија из сваког кутка града. У тренутку када тражите нешто што ће обележити ваше пролеће 2024 у Београду, у центар дешавања долазе велики, светски познати музичари на градску сцену. Јако мало времена и још мање карата је на располагању. Пожурите по своју порцију ритма о коме ће се дуго причати.

Гитар Арт Фестивал 2024

25. Гитар Арт Фестивал је званично почео 15. маја и трајаће до 19. маја. У пет дана на неколико локација ће бити организовано чак 10 концерата. Marcin, Pablo Garibay, Војин Коцић и Гудачки оркестар школе за таленте у Ћуприји и солисти, Лазар Остојић, Mateusz Kowalski, Francisco Louis, Гитарски секстети - Leo Brouwer премијера, 4 G's квартет, Михајло Ђурђевић и Концерт за 1.000 гитара су комплетан садржај овогодишње гитарске смотре. Четврт века заслужује прославу у маестралном стилу, а управо тако ће и бити, од прве до последње ноте. Ово није "само" догађај који се убраја међу пет највећих интернационалних фестивала класичне гитаре у целом свету. Ово је филозофија живљења. Овде је музика далеко важнија од свега осталог.

Род Стјуарт у Арени

Први пут у Београду, 17. маја од 20:00 наступа Род Стјуарт, добро познато име са А светске музичке сцене. Освајач небројних награда, признања за животно дело, поносни власник хитова попут Da Ya Think I'm Sexy?, The First Cut is the Deepest, Sailing, Young Turks, Maggie May, Baby Jane и многих других ће премијерно певати са публиком у петак увече.

Од раних седамдесетих док је био члан групе The Faces, до данашњег дана, Род Стјуарт осваја храпавом бојом гласа и истанчаним осећајем за добар ритам. Песме које деценијама објављује су редовне на водећим топ листама широм света. Ово је један од музичких уметника о коме може да се пише и чита данима. Далеко боље је да одмах потражите улазницу за концерт и препустите себе гласу господина који одушевљава планету скоро пола века.

Gipsy Kings 19. маја у Београду на води

Припремите срце и кукове за светску турнеју "El Origen" јер нећете застати ни секунд. Фузија различитих брзих жанрова и модерне музике у режији чувених музичара под именом Gipsy Kings је непревазиђена. У сваком смислу.

Милиони продатих носача звука, стримова и лајкова није пореметило почетну идеју овог састава. Њихова музика је таква да поручује: "Хајде да певамо и плешемо заувек!" и баш такве песме и стварају. Неретко се и заплаче од толике количине емоција. Сузе оставите за неку другу прилику. Време је да вас Bamboleo, Volare, Djobi Djoba, Baila Me, Un Amor и друге нумере узму под своје. Gipsy Kings стижу у Београд у недељу, 19. маја тачно у 20:00.

Плус препорука: Сестре Гобовић певају 20. маја у МТС дворани. Концерт "Лепота је у традицији" доноси изворну музичку традицију у центар дешавања. Марина и Марија, сестре које освајају сваки терен на који су крочиле и много више, за своју публику ће певати оно што њихова верна публика и жели - музику која никада не излази из моде. Концерт почиње у 20:00.