Концерти до краја августа

Beer Fest и Ноћ музике нису усамљени музички догађаји овог месеца. Из дана у дан, Београд има одличан ритам

Понедељак 12. авг 2019.

cover image

Уколико сте се мало уморили од крстарења Србијом и посећивања великих фестивала, музички предах у локалу потражите у КЦ Град. Среда на овој локацији се зове "Џез у граду". Coucou Abel свирају 14. августа од 20:00, а седам дана касније бину заузима трио Jazzer Djanga. Лежерна атмосфера у самом центру уз летње ноте ће расхладити чула боље од било ког коктела.

Жесток звук у извођењу хардкор бенда Pro-Pain из Њујорка стиже у главни град 17. августа. Гаража је место у коме ће легендарни састав од 20:30 показати шта зна и због чега важе за омиљене широм света. Пуне две деценије искуства ће употпунити домаћа подршка коју чине Брат, Motorcharge и Урбан Инстинкт. Коме моћан ритам диктира расположење, нека се обавезно појави на музичком догађају под називом "The Beast is Back".


Величанствена акустика у центру пажње. Народни музеј ће 21. августа угостити дуо Yagull и Лену Ковачевић. Концерт "Њујорк - Београд - Токио" је сублимација филмске музике и евергрин нота у специјалном издању. Yagull су Саша Марковић који је 2001. заменио Београд Њујорком и пијанисткиња пореклом из Јапана, Kana Kamitsubo.  Савршено увежбани крстаре планетом и шире аутентичан осећај. Лена Ковачевић у улози музичке домаћице ће максимално допринети спектаклу који ћете дуго памтити.

Август ће наставити да се котрља на таласима префињених нота. У недељу, 25. августа од 20:30, плато испред Павиљона Цвијета Зузорић је адреса на којој ће се уживати у првокласном ретро маниру. Концерт "Сав тај џез" је почетак обележавања 95. година постојања Радио Београда, а поводом оваквог импресивног рођендана на Калемегдану ће наступати Биг Бенд РТС, Бисера Велетанлић, Биља Крстић, Нада Павловић, Бети Ђорђевић, Жарко Данчуо и Зафир Хаџиманов. Ода давним временима и неприкосновеним шлагерима. Вечне нумере које су обележиле једну непоновљиву епоху. Даме и господо, добродошли на повратак у распевану прошлост уживо.