Koncerti do kraja avgusta

Beer Fest i Noć muzike nisu usamljeni muzički događaji ovog meseca. Iz dana u dan, Beograd ima odličan ritam

Ponedeljak 12. avg 2019.

cover image

Ukoliko ste se malo umorili od krstarenja Srbijom i posećivanja velikih festivala, muzički predah u lokalu potražite u KC Grad. Sreda na ovoj lokaciji se zove "Džez u gradu". Coucou Abel sviraju 14. avgusta od 20:00, a sedam dana kasnije binu zauzima trio Jazzer Djanga. Ležerna atmosfera u samom centru uz letnje note će rashladiti čula bolje od bilo kog koktela.

Žestok zvuk u izvođenju hardkor benda Pro-Pain iz Njujorka stiže u glavni grad 17. avgusta. Garaža je mesto u kome će legendarni sastav od 20:30 pokazati šta zna i zbog čega važe za omiljene širom sveta. Pune dve decenije iskustva će upotpuniti domaća podrška koju čine Brat, Motorcharge i Urban Instinkt. Kome moćan ritam diktira raspoloženje, neka se obavezno pojavi na muzičkom događaju pod nazivom "The Beast is Back".


Veličanstvena akustika u centru pažnje. Narodni muzej će 21. avgusta ugostiti duo Yagull i Lenu Kovačević. Koncert "Njujork - Beograd - Tokio" je sublimacija filmske muzike i evergrin nota u specijalnom izdanju. Yagull su Saša Marković koji je 2001. zamenio Beograd Njujorkom i pijanistkinja poreklom iz Japana, Kana Kamitsubo.  Savršeno uvežbani krstare planetom i šire autentičan osećaj. Lena Kovačević u ulozi muzičke domaćice će maksimalno doprineti spektaklu koji ćete dugo pamtiti.

Avgust će nastaviti da se kotrlja na talasima prefinjenih nota. U nedelju, 25. avgusta od 20:30, plato ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić je adresa na kojoj će se uživati u prvoklasnom retro maniru. Koncert "Sav taj džez" je početak obeležavanja 95. godina postojanja Radio Beograda, a povodom ovakvog impresivnog rođendana na Kalemegdanu će nastupati Big Bend RTS, Bisera Veletanlić, Bilja Krstić, Nada Pavlović, Beti Đorđević, Žarko Dančuo i Zafir Hadžimanov. Oda davnim vremenima i neprikosnovenim šlagerima. Večne numere koje su obeležile jednu neponovljivu epohu. Dame i gospodo, dobrodošli na povratak u raspevanu prošlost uživo.