Koncerti do kraja januara

Finiš novogodišnjeg raspoloženja uz velika muzička dešavanja

Sreda 23. jan 2019.

cover image

Januarski koncerti su bili baš raznovrsni. I svaki je doneo vrhunsku zabavu. Od dočeka Nove godine, gotovo svakog dana se širom glada slušala odlična muzika. Poslednji dani u januaru će zvučati još bolje. Pred nama su tri velike muzičke manifestacije u samo nekoliko dana.

Međunarodni muzički festival "Rosi fest" se održava od 25. do 28. januara na nekoliko lokacija. Lik i delo Salomona Rosija su inspirisali organizatore da stvore eminentan događaj posvećen notama bez roka trajanja. Debitantsko izdanje je ispunilo sva očekivanja i sada je vreme za festival pod rednim brojem dva. Još bolji, još veći sa još više maestralih mladih umetnika. Majstorski kursevi solo pevanja, profesorska predavanja, projekcija filma, opera i tri koncerta čine ovogodišnji program.

Ljubitelji popularne domaće muzike sa nestrpljenjem očekuju 29. januar i veliki događaj "Music Award Ceremony" u Štark Areni. Više od 60 poznatih lica sa srpske i regionalne scene će tokom četiri sata programa, od 20:00 do 01:00 uživo zabavljati publiku. Prvu po redu manifestaciju ovog tipa će obeležiti živi nastupi velikih zvezda, a najbolji od najboljih će osvojiti neku od trideset nagrada. Ukoliko priznajete isključivo domaći ritam, zauzmite svoje mesto u areni i uživajte.


Poslednji januarski dan je rezervisan za jedan sasvim poseban koncert. Korni grupa se nakon pauze od trideset godina ponovo okuplja u Sava centru. Dugo očekivani come back startuje u 20:30. Kornelije Kovač, tvorac i lider benda obećava da će svirati numere zbog kojih ova grupa, osnovana 1968. godine i danas ima brojnu publiku. Pored Bate, na binu će se popeti i originalni članovi, Dado Topić i Josip Boček. Predstavnici nove postave - Peđa Milanović, Aleksandar Miletić i Ratko Ljubičić su uvežbani i spremni za novu stranicu istorije kultne grupe.