Koncerti u gradu

Svetski poznati i priznati muzičari će prirediti čak četiri nezaboravna događaja. To može samo glavni grad Srbije

Ponedeljak 24. jun 2019.

cover image

Jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih bendova, Whitesnake stiže u Beograd u četvrtak, 27. juna. Stadion Tašmajdan je mesto sa koga će se uživo, od 20:00 čuti hitovi stari četiri decenije ali i najnovija studijska ostvarenja. Turneja i koncert nose naziv "Flesh & Blood" baš kako i slovi ime poslednjeg albuma objavljenog u maju ove godine.


Članovi benda su dobro poznata i veoma uigrana ekipa. David Coverdale, Reb Beach, Joel Hoekstra, Michael Devin, Michele Luppi i Tommy Aldridge. Uz njih se odrastalo, sa njima se otkrivao svet velikih. Sada, velikani će biti na bini ispred vas. Ovo je zaista muzički događaj leta. Ukoliko vaše srca kuca u ritmu old school roka, dođite na Taš.

Shirley Manson, Butch Vig, Duke Erikson i Steve Marker su daleko poznatiji kao bend Garbage. Konačno stižu u Beograd, u petak, 28. juna od 21:00. Vodeći predstavnici alternativnog roka su obeležili devedesete i početak dvehiljaditih. Svaki takt koji im je doneo brojne nagrade, priznanja i višemilionske tiraže će svirati uživo na SRC 11 April. Samo što nije još jedan veličanstveni koncert. Spremajte se!

Iste večeri, 28. juna od 21:00 Sava centar će ugostiti impresivnu umetničko-muzičku fuziju. Oni su Dead Can Dance. Oni su Lisa Gerrard i Brendan Perry. Stvaraju od 1981. Oni su australijsko-britanski spoj koji ne prestaje da iznenađuje. Više od jednog muzičkog žanra. Daleko više od muzike uživo. Svoji i potpuno očaravajući.


Dugo će se pamtiti poslednja nedelja u junu jer koncerti i Beograd postaju sinonimi. Nastavak gala doživljaja sledi u nedelju, 30. juna od 20:00 u Domu omladine. The Hot 8 Brass Band su duvački orkestar koji prenosi energiju Nju Orleansa širom sveta. Džez, fank, ritam i bluz "začinjeni" hip-hop elementima su recept za uspeh ovog prvoklasnog benda koji svira od 1995. I istorija i sadašnjost, to je njihov moto. Ritam koji evocira uspomene istovremeno neverovatno inspiriše. Muzička magija je nikada bliža. Dozvolite sebi fenomenalan provod.