SRC 11 April

cover image

ZATVORENO OTVARA SE U 06:30

ZATVORENO
OTVARA SE U 06:30

Sportsko-rekreativni centar 11. april je osnovan 1979. godine i otvoren je tokom cele godine. Nalazi se u neposrednoj blizini studentskog grada na Novom Beogradu. U okviru kompleksa se nalaze tri spoljašnja bazena kapaciteta do 2.500 kupača (mali, srednji i olimpijski), tri unutrašnja bazena (mali, srednji i olimpijski), moderno opremljen fitnes centar, klimatizovana sala za stoni tenis, sala za male sportove, otvoreni i zatvoreni tereni za tenis, univerzalna sportska sala i teren za boćanje. Spa centar predstavlja istinsku relaks zonu i sadrži finsku i infracrvenu saunu, đakuzi i tepidarijum.

Sadržaji kojima rapolaže SRC 11. april pretežno su namenjeni rekreativcima. Renovirani zatvoreni bazen je domaćin vaterpolo kluba Crvena zvezda, a otvorene bazene u letnjem periodu koristi i vaterpolo klub Zemun. U letnjoj sezoni 2006. godine, sportsko-rekreativni centar je bio domaćin mladih reprezentativaca Srbije i Hrvatske, kao i prvenstva Srbije u vaterpolu za generaciju '94. U okviru kompleksa se nalaze i teniska akademija proslavljenog tenisera Janka Tipsarevića, stonoteniska akademija Kocić, atletski klub Novi Beograd i streljački klub Trofej. Zanimljiv podatak je taj da su na ovom mestu prve korake u karijeri napravili Ana Ivanović, Janko Tipsarević i Darko Mađarovski, a u sali za stoni tenis i danas se može sresti proslavljeni reprezentativac Aleksandar Karakšević.

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Opština Novi Beograd i SRC 11. april godinama unazad organizuju besplatne škole plivanja i druge programe za građane svih uzrasta. Besplatni fitnes programi za majke i ćerke i školica plivanja za učenike osnovnih škola su neki od najaktuelnijih programa koji se ne naplaćuju. Na otvorenim bazenima tokom letnje sezone se organizuju koncerti, žurke i druge manifestacije.