Leto u Beogradu 2024

Ledeni koktel. Nove uspomene i stari recept za zaštitu od sunca. Zaštitna krema za sunčanje obavezno. Ako ste srećni što ste u Beogradu, bićete oduševljeni novom sezonom gradske zabave

Četvrtak 20. jun 2024.

cover image

Leto 2024 je počelo 20. juna u 22:50. U istom trenutku je bilo oko 30 stepeni. Subjektivan osećaj kaže mnogo više. Prva pomisao je kako se rashladiti u gradu. Toliko izbora, a tako malo vremena za legitimno lenčarenje u prestonici.

Otvoreni bazeni Beograd će biti glavno mesto okupljanja u gradu. Ko je otišao do najbliže opštine po besplatnu propusnicu moći će da se brčka i hvata boju za dž. Letnja egzotika je sigurna na adresama privatni bazeni Beograd. Luksuznija verzija kupanja i dobrog provoda kao idealna uvertira za letovanje je dobra ideja za svaki slobodan trenutak. Ada Ciganlija je po 13. put svečano podigla Plavu zastavu i zvanično otvorila sezonu kupanja 2024. Obezbeđeni su svi uslovi za boravak na omiljenom gradskom kupalištu ali ne zaboravite da je mnogo i do vas. Odgovornost pre svega, u svakom smislu.

Iz rubrike "Verovali ili ne" izdvaja se vest da postoje mnogi koji iskreno ne podnose sunčanje i kupanje. Nisu ni presrećni svojim izgledom na 30+ i još manje letnjom atmosferom. Daleko je zima i njene čari. Za dobro raspoloženje izbegavajte sve što vas nervira ali obavezno ostanite u gradu. Slede muzički predlozi tokom ostanka u gradu.

1. Belgrade Beer Fest 2024

Park Ušće od 20. do 23. juna postaje pozornica rok muzike i adresa na kojoj se toči dobro pivo. Četiri dana, 10 festivalskih zona i tačno 302 vrste piva čine Belgrade Beer Fest u brojevima. Ove godine se održava po 21. put, a organizatori su najavili spektakularne koncerte i vrhunski provod.

Prvog dana festivala, 20. juna na glavnoj bini koncerti startuju od 19:30 nastupom Jarbola. Sledi Galedija od 20:45, Dubioza kolektiv od 22:00 i Love Hunters za kraj od 23:45.

Drugog dana, 21. juna u 19:15 nastupaju Kanda, Kodža i Nebojša. Sars stiže na binu od 20:15, a za njima Beogradski sindikat od 21:45. Finale večeri je Sunshine koji je zakazao muzičko druženje od 23:30.

Treći izlazak na Ušće i novi program. Subota, 22. jun su rezervisani za Del Arno bend koji počinje svirku u 19:15, Smak + od 20:15, Električni orgazam od 21:45, Kerber od 22:45, a Goblini će zauzeti binu 15 minuta iza ponoći.

Finale Beogradskog festivala piva je u nedelju, 23. juna i za kraj gostuju Let 3, Osvajači, Ju Grupa i Neverne bebe.

Elektro Stage će biti otvoren za posetioce tokom svih festivalskih dana. Timbe, Rahmanee & Vikler MC, Euphorics & Edge MC, Mancha, Dejan Milićević, Peter Portman, Boško Baloš, Marko Nastić, Vladimir Dragaš, Kacansky & Solence i Lea Dobričić će servirati bit kakav zaslužujete - najbolji!

Riff Stage će ugostiti više od 20 muzičara čije nastupe ne bi trebalo propustiti. Kada se na dobru muziku doda i dobro pivo, ne postoji ni jedan jedini razlog da ne krenete put parka Ušće četiri večeri zaredom.

2. Belgrade Music Week 2024

Ista lokacija - Ušće i potpuno drugačiji ritam. Festival rep i trep muzike se održava od 28. do 30. juna. Tri noći za moderan muzički vajb će okupiti desetine hiljada mladih koji slede ovaj žanr. Nikolija, Relja Torino, Petrov, Sajfer, Teodora, Inas, Coja, Desingerica, Đekson, Crni Cerak, Gazda Paja i mnogi drugi privode kraju pripreme za nastup. Požurite sa kupovinom ulaznica i ne propustite tri velike žurke pod otvorenim nebom.

Nikako ne propustite BELEF 2024. Savršen program samo što nije počeo. Tradicionalno, biće nezaboravno. 32. Beogradski letnji festival traje od 20. juna do 7. jula na više lokacija. Uskoro stiže kompletan program.

EURO 2024 tačnije Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Nemačkoj je glavna sportska atrakcija tokom leta. Prva utakmica je odigrana 14. juna, a veliko finale je zakazano za 14. jul na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Orlovi su već debitovali na takmičenju. Komentari za pokazanu igru su različiti ali ne treba očajavati. Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, a još je bolja kada se posmatra iz omiljenog bara ili restorana. Odaberite adresu koja ispunjava svako vaše čulo i uživajte u vrelom sportskom letu.

Magično leto u Beogradu nisu samo brojna dešavanja. Ni put na letovanje iz snova. Dobro raspoloženje ne bira sezonu, a najbolje ne čeka idealan trenutak. Zagrlite sebe najjače i krenite u kreiranje najbolje verzije svog života. Obožavaćete i samog sebe i novo godišnje doba. Srećno!