Otvoreni bazeni - more i grad

Koga briga što voda nije slana i što palme nisu na vidiku? Sve ostalo je na gradskim kupalištima

Subota 18. avg 2018.

cover image

Vratili ste se s mora. Naravno, preplanuli. A vreme, nikad bolje za majice bez leđa, mini suknje ili totalno kul šortseve. Držaće vas boja još koji dan, ali šta posle? Jednostavan odgovor za jednostavno dobar provod uz najbolje društvo - posetite neki od otvorenih bazena u Beogradu.

Dobro, znamo da je u ovim vrelim danima na bazenima gužva, ali gledajte to sa one lepše strane – the more the merrier! Uostalom, ko zna koga sve možete sresti ispred svlačionice, tuša ili u kafiću pored. Nisu svi "overili" pašoše za egzotične destinacije. Društva ima na pretek. Možda baš vas neko željno iščekuje, nikad se ne zna. Ali, zna se koji su najpopularniji otvoreni bazeni u gradu. Pakujte mleko za sunčanje, letnje vibracije i pravac na najbolju aktivnost u ovo doba godine.

Totalno gradski fazon je na bazenima "Milan Gale Muškatirović". Možete plivati na olimpijskom, rekreativnom i malom bazenu uz veliki broj pratećih sadržaja. Komforne ležaljke, suncobrani, drvene pergole i kafe-bar, a tu je i osvetljenje koje se aktivira u večernjim terminima. Na bazenu se nalazi veliki broj medicinskih i bezbednosnih službi koje stoje na raspolaganju svim kupačima.


Bazen "Tašmajdan" je idealan za one koji rade u gradu. Iskoristite pauzu ili se dobro isplivajte nakon posla kad vam je već usput. Za one koji bi da usavrše tehnike plivanja, Taš je najbolje rešenje. Kad već posećujete opštinu Palilula, nakon obaveza i plivanja, "čekirajte" se u restoranima ili barovima koji se ovde nalaze. Neka provod nikada ne prestane.

Novi Beograd vam je početna kota? Savršeno za bazene u okviru SRC "11. april". Mali, srednji i olimpijski bazen plus ležaljke i suncobran gratis. Za vreme tropskih vrućina možete koristiti i noćne termine. Zvezdara je vaša zona? Onda je fantastičan "Olimp" prava adresa. Birajte bazen po svojoj meri jer ih ima četiri na raspolaganju uključujući i dečiji. Olimp je poznat po "debeloj" hladovini u najtoplijem delu dana, ali i noćnim terminima za totalno rashlađivanje. Ukoliko se odlučite za noćno kupanje, teško da ćete pocrneti na mesečini. Zato ćete imati šta da prepričavate šta ste radili ovog leta.