Отворени базени - море и град

Кога брига што вода није слана и што палме нису на видику? Све остало је на градским купалиштима

Субота 18. авг 2018.

cover image

Вратили сте се с мора. Наравно, препланули. А време, никад боље за мајице без леђа, мини сукње или тотално кул шортсеве. Држаће вас боја још који дан, али шта после? Једноставан одговор за једноставно добар провод уз најбоље друштво - посетите неки од отворених базена у Београду.

Добро, знамо да је у овим врелим данима на базенима гужва, али гледајте то са оне лепше стране – the more the merrier! Уосталом, ко зна кога све можете срести испред свлачионице, туша или у кафићу поред. Нису сви "оверили" пашоше за егзотичне дестинације. Друштва има на претек. Можда баш вас неко жељно ишчекује, никад се не зна. Али, зна се који су најпопуларнији отворени базени у граду. Пакујте млеко за сунчање, летње вибрације и правац на најбољу активност у ово доба године.

Тотално градски фазон је на базенима "Милан Гале Мушкатировић". Можете пливати на олимпијском, рекреативном и малом базену уз велики број пратећих садржаја. Комфорне лежаљке, сунцобрани, дрвене перголе и кафе-бар, а ту је и осветљење које се активира у вечерњим терминима. На базену се налази велики број медицинских и безбедносних служби које стоје на располагању свим купачима.


Базен "Ташмајдан" је идеалан за оне који раде у граду. Искористите паузу или се добро испливајте након посла кад вам је већ успут. За оне који би да усаврше технике пливања, Таш је најбоље решење. Кад већ посећујете општину Палилула, након обавеза и пливања, "чекирајте" се у ресторанима или баровима који се овде налазе. Нека провод никада не престане.

Нови Београд вам је почетна кота? Савршено за базене у оквиру СРЦ "11. април". Мали, средњи и олимпијски базен плус лежаљке и сунцобран гратис. За време тропских врућина можете користити и ноћне термине. Звездара је ваша зона? Онда је фантастичан "Олимп" права адреса. Бирајте базен по својој мери јер их има четири на располагању укључујући и дечији. Олимп је познат по "дебелој" хладовини у најтоплијем делу дана, али и ноћним терминима за тотално расхлађивање. Уколико се одлучите за ноћно купање, тешко да ћете поцрнети на месечини. Зато ћете имати шта да препричавате шта сте радили овог лета.