Лето у Београду 2024

Ледени коктел. Нове успомене и стари рецепт за заштиту од сунца. Заштитна крема за сунчање обавезно. Ако сте срећни што сте у Београду, бићете одушевљени новом сезоном градске забаве

Четвртак 20. јун 2024.

cover image

Лето 2024 је почело 20. јуна у 22:50. У истом тренутку је било око 30 степени. Субјективан осећај каже много више. Прва помисао је како се расхладити у граду. Толико избора, а тако мало времена за легитимно ленчарење у престоници.

Отворени базени Београд ће бити главно место окупљања у граду. Ко је отишао до најближе општине по бесплатну пропусницу моћи ће да се брчка и хвата боју за џ. Летња егзотика је сигурна на адресама приватни базени Београд. Луксузнија верзија купања и доброг провода као идеална увертира за летовање је добра идеја за сваки слободан тренутак. Ада Циганлија је по 13. пут свечано подигла Плаву заставу и званично отворила сезону купања 2024. Обезбеђени су сви услови за боравак на омиљеном градском купалишту али не заборавите да је много и до вас. Одговорност пре свега, у сваком смислу.

Из рубрике "Веровали или не" издваја се вест да постоје многи који искрено не подносе сунчање и купање. Нису ни пресрећни својим изгледом на 30+ и још мање летњом атмосфером. Далеко је зима и њене чари. За добро расположење избегавајте све што вас нервира али обавезно останите у граду. Следе музички предлози током останка у граду.

1. Belgrade Beer Fest 2024

Парк Ушће од 20. до 23. јуна постаје позорница рок музике и адреса на којој се точи добро пиво. Четири дана, 10 фестивалских зона и тачно 302 врсте пива чине Belgrade Beer Fest у бројевима. Ове године се одржава по 21. пут, а организатори су најавили спектакуларне концерте и врхунски провод.

Првог дана фестивала, 20. јуна на главној бини концерти стартују од 19:30 наступом Јарбола. Следи Галедија од 20:45, Дубиоза колектив од 22:00 и Love Hunters за крај од 23:45.

Другог дана, 21. јуна у 19:15 наступају Канда, Коџа и Небојша. Сарс стиже на бину од 20:15, а за њима Београдски синдикат од 21:45. Финале вечери је Sunshine који је заказао музичко дружење од 23:30.

Трећи излазак на Ушће и нови програм. Субота, 22. јун су резервисани за Дел Арно бенд који почиње свирку у 19:15, Смак + од 20:15, Електрични оргазам од 21:45, Кербер од 22:45, а Гоблини ће заузети бину 15 минута иза поноћи.

Финале Београдског фестивала пива је у недељу, 23. јуна и за крај гостују Лет 3, Освајачи, Ју Група и Неверне бебе.

Elektro Stage ће бити отворен за посетиоце током свих фестивалских дана. Тимбе, Rahmanee & Vikler MC, Euphorics & Edge MC, Mancha, Дејан Милићевић, Peter Portman, Бошко Балош, Марко Настић, Владимир Драгаш, Kacansky & Solence и Леа Добричић ће сервирати бит какав заслужујете - најбољи!

Riff Stage ће угостити више од 20 музичара чије наступе не би требало пропустити. Када се на добру музику дода и добро пиво, не постоји ни један једини разлог да не кренете пут парка Ушће четири вечери заредом.

2. Belgrade Music Week 2024

Иста локација - Ушће и потпуно другачији ритам. Фестивал реп и треп музике се одржава од 28. до 30. јуна. Три ноћи за модеран музички вајб ће окупити десетине хиљада младих који следе овај жанр. Николија, Реља Торино, Петров, Сајфер, Теодора, Инас, Цоја, Десингерица, Ђексон, Црни Церак, Газда Паја и многи други приводе крају припреме за наступ. Пожурите са куповином улазница и не пропустите три велике журке под отвореним небом.

Никако не пропустите БЕЛЕФ 2024. Савршен програм само што није почео. Традиционално, биће незаборавно. 32. Београдски летњи фестивал траје од 20. јуна до 7. јула на више локација. Ускоро стиже комплетан програм.

ЕУРО 2024 тачније Европско првенство у фудбалу које се одржава у Немачкој је главна спортска атракција током лета. Прва утакмица је одиграна 14. јуна, а велико финале је заказано за 14. јул на Олимпијском стадиону у Берлину. Орлови су већ дебитовали на такмичењу. Коментари за показану игру су различити али не треба очајавати. Фудбал је најважнија споредна ствар на свету, а још је боља када се посматра из омиљеног бара или ресторана. Одаберите адресу која испуњава свако ваше чуло и уживајте у врелом спортском лету.

Магично лето у Београду нису само бројна дешавања. Ни пут на летовање из снова. Добро расположење не бира сезону, а најбоље не чека идеалан тренутак. Загрлите себе најјаче и крените у креирање најбоље верзије свог живота. Обожаваћете и самог себе и ново годишње доба. Срећно!