Kako preživeti vrelo leto

40 stepeni je previše. Ali se preživeti mora.

Ponedeljak 21. jun 2021.

cover image

Leto nam je dalo do znanja da je tu. Ni manje ni više, za sam početak leta nas očekuju temperature od 37-38 stepeni. Kako se sa time boriti? Klima je jedno od rešenja. Ali, ako hoćemo da izađemo napolje...

Beograd se diči Adom Ciganlijom. Ada je prva stvar na pameti svakom Beograđaninu čim temperature "uđu u crveno". Nekada nepopularna Makiška strana, godinama unazad je preuzela primat od "stare strane". A na njoj - bar do bara, ležaljka do ležaljke, tereni za odbojku i košarku, dečija igrališta, pedaline, a na samom kraju - Akva ski.

Ko neće na "beogradsko more" - bazeni su alternativa. A na svakoj su opštini: od Banjice i Voždovca, preko Zemuna i Novog Beograda, do Dorćola i Zvezdare...

Ako ni Ada, ni bazeni nisu za vas, Beograd je ipak na dve reke. A na njima i pored njih - restorana i barova za uživanje u hladovini ne manjka. Hladovine i to "debele" ima i zelenim oazama.

Muzeji rade i tokom leta! U muzejima je prijatno, a umetnost je lepa. I ne zaboravite na sladoled usput između dva muzeja!