Otvoreni bazeni Beograd - kompletan vodič

Sve što morate da znate za svako gradsko kupalište na kome ćete boraviti celog leta

Ponedeljak 24. jul 2023.

cover image

Omiljene zone tokom vrelih dana su otvoreni bazeni. Raspoređeni po gotovo celom gradu, lako se stiže i gradskim prevozom i automobilom. Pravi raj za sve generacije u kojima će svako pronaći svoje parče opuštanja pored vode. Peškir, papuče i krema za sunčanje su obavezni rekviziti bez kojih se ne kreće na bazen. Knjiga za leto u torbi je provereno dobro društvo. Nema potrebe da nosite piće i hranu jer su bazeni opremljeni barovima sa dobrom ponudom.

Radno vreme otvorenih bazena je od 10:00 do 19:00. Zaposleni i svi koji vole rano ustajanje na većini bazena mogu da se raslade i u terminu od 06:00 do 09:30. Noćno kupanje od 20:30 do 23:00 je moguće samo kada vremenski uslovi dozvoljavaju.

Najbolji otvoreni bazen u Beogradu je onaj na kome se vi kupate. Na teritoriji grada se nalazi ukupno 6 bazena. Krećemo odmah u upoznavanje.

1. Tašmajdan

Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan oduvek privlači veliku pažnju domaće i inostrane publike. Lociran u centru, idealan za kratkotrajno rashlađivanje između svakodnevnih aktivnosti, perfektan kada možete sebi da ugodite i odmarate čitav dan. Taman što se okupate i osunčate tu je park Tašmajdan da se prošetate i priuštite sebi dan iz snova.

2. Olimp

Zvezda Zvezdarske idile decenijama širi dobre vibracije. Drugačije i ne može jer spoj hladovine koja dopire iz šume i prostranih bazena je fantazija o kojoj se priča po celom gradu. Utočište od vrelog vazduha brojni različite sadržaje za najmlađe i njihovu pratnju. Sa decom, sami, sa roditeljima - svako društvo je idealno društvo za boravak na jednom od četiri Olimpova bazena.

3. SRC 11 April

Novobeogradska gradska relaks i zabavna zona poseduje tri otvorena bazena. Mali, srednji i olimpijski, taman za sve nivoe plivanja. Istovremeno može da ugosti tačno 3.000 posetilaca. Na ovoj adresi uvek pomalo duva vetar zato što je na uzvišenju. Definitivno, dobrodošli su svi osim vrućine. Ukoliko poranite, imaćete ležaljke i suncobrani. Jedina mana je izostanak noćnog kupanja za celu sezonu.

4. Bazeni Banjica

Top izbor za komšije i ljubitelje ovog dela grada. Kao i ostali otvoreni bazeni u Beogradu i ovaj poseduje sve što je potrebno za kvalitetno provedeno vreme tokom leta. Bezbrižno krenite put letnje destinacije broj jedan na Banjici. Ništa osim maksimalno dobre atmosfere vas neće sačekati. Pored velikog bazena, razume se.

5. Bazeni Košutnjak

Za mnoge prva asocijacija na kupanje u gradu je upravo ovaj bazen. Okružen šumom, uvek do poslednjeg mesta ispunjen ljudima sa pozitivnom energijom. Izgradnja je trajala punih pet godina da bi svečano otvaranje usledilo za otvaranje Prvog svetskog prventsva za vodene sportove u Beogradu davne 1973. godine. Javna tajna je da se ovde dolazi zbog legitimnog skakanja u vodu zato što oduvek postoje bezbedne skakaonice. Ukupno 5 bazena, tribine, teren za odbojku na pesku, restoran i kafići će pružiti baš sve što vam je potrebno tokom vrelih dana u Beogradu.

6. SC 25. maj

Milan Gale Muškatirović kompleks već dugo nosi titulu gradskog favorita. Sigurno je da ga sugrađani iz centra obožavaju jer je na korak od glavnih gradskih atrakcija. Tri veoma lepo uređena bazena sa suncobranima i ležaljkama sasvim jednostavne momente pretvaraju u idilu. Tuševi i svlačionice u svakom trenutku uredno sređeni se podrazumevaju. Ukoliko niste još uvek nabavili propusnicu za besplatan boravak na bazenu, pravac po dokument koji će oduševiti budžet i pravac na kupanjac.

Kako do besplatne propusnice za otvorene bazene

Personalizovana besplatna propusnica za bazen se preuzima u svakoj opštini u Beogradu. Ne morate da odlazite u opštinu na kojoj stanujete jer se izdavanje propusnica obavlja nevezano od mesta stanovanja. Kada dođete na bazen dužni ste uz propusnicu priložite važeću ličnu kartu odnosno zdravstvenu knjižicu za decu.

Besplatno kupanje na otvorenim bazenima uz karticu je moguće od 12:00 svakog dana i karticu je moguće upotrebiti jednom u toku dana.

Pored navedenih bazena, kartice je moguće koristiti i na gradskim bazenima u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu.

Za izdavanje kartice u bilo kojoj opštini je potrebna samo važeća lična karta, a za decu overena zdravstvena knjižica.