Књиге које ћете читати овог лета

Топ 5 књига за лето о којима сви причају

Субота 15. јул 2023.

cover image

Са новом сезоном опуштања, уживања, одмарања и путовања неизоставно је питање шта читати током лета. Идеалне књиге за плажу су забавне, мистичне, поучне, вредне сваког минута. Пре паковања ситница спремајте листу књига за летњи одмор. Ово су предлози који ће сваки слободан тренутак претворити у најбољи део дана.

1. Сазвежђе свитаца - Мирјана Бобић Мојсиловић

О ла ла! Каква посластица за ум, далеко слађа од лепљивих прстију од истопљеног сладоледа. Успомена на читање овог дела ће трајати много дуже од препланулог тена, без дилеме. Ауторка којој се баш свака књига окити титулом бестселер је управо оно што тражите. Ове корице крију причу о шест јунака које ће животне околности провозати брже од ролеркостера. Да ли ће након кључна 72 сата свакоме од њих бити далеко боље или не поновило се никоме, сазнаћете када кренете у сјајну читалачку авантуру.

2. Богати отац сиромашни отац - Роберт Киосаки

Све осим летње лимунаде! Уколико нисте задовољни организацијом годишњег одмора, а боље не можете јер вас спречавају финансије, време је да откријете важне лекције. Написане тако да их разуме и дете школског узраста, поучне толико да ће се свако питати зашто ово није раније знао. Одавно објављено штиво је сваке године у врху читаности широм света. Чиста истина која ће вам променити поглед на свет. Када сви одмарају, крените пут исконских промена.

3. Мајстор и Маргарита - Михаил Булгаков

Само је класика вечна! Тридесете године прошлог века су биле заиста давно. У овој књизи су описане као да је било јуче. Вероватно због саме књиге, без рока трајања. Била је забрањена дуго и веома дуго је чекала да угледа светлост дана. Што су је више забрањивали, она је била више читана. И данас је у неким деловима света на удару. Ни данас јој нико ништа не може. Када се прича о овом ремек-делу, заиста је неважно да ли је узимате у руке први или стоти пут. Важно је да се скоцентришете на детаље који књижевност значе. Време је за полазак у Москву. Одмах.

4. Милева Ајншајн: Теорија туге - Славенка Дракулић

Љубави, која је твоја теорија? Туго, зашто си ту толико дуго? Без сумње, интелектуална дива, неправедно гурнута у други план, госпођа Милева Ајншајн је имала и ове и још теже мисли. Ни у једном добу није лако бити супруга. Овакви и онакви али изазови су увек присутни. Имала је нестварно интелигентан ум, имала је породицу, имала је много тога. Није имала љубав. Пловила је без кормила. На вама је да запловите у тотално реалну причу о Милеви Ајнштајн.

5. Сервирај за победу - Новак Ђоковић

Ухвати талас живота! Стигли сте на плажу, међутим, више вам се допада поглед у све око себе осим у самог себе. Купаћи опет не стоји као у мислима. Нема радног времена, а умор је за вратом. И на врату и у ногама. Будите искрени, морате да се покренете и промените гастрономску рутину. Владар белог спорта, понос Србије, број један у тенису. Жива легенда и хуманиста. Породичан човек дечачког осмеха. Даме и господо, Новак Ђоковић је несебично пренео на лист план за исхрану са којим ћете доживети невероватне промене. Само 14 дана новог режима и бићете нови ви. Сервирајте себи оброке за победу. Осмех нећете скидати са лица.