Knjige koje ćete čitati ovog leta

Top 5 knjiga za leto o kojima svi pričaju

Subota 15. jul 2023.

cover image

Sa novom sezonom opuštanja, uživanja, odmaranja i putovanja neizostavno je pitanje šta čitati tokom leta. Idealne knjige za plažu su zabavne, mistične, poučne, vredne svakog minuta. Pre pakovanja sitnica spremajte listu knjiga za letnji odmor. Ovo su predlozi koji će svaki slobodan trenutak pretvoriti u najbolji deo dana.

1. Sazvežđe svitaca - Mirjana Bobić Mojsilović

O la la! Kakva poslastica za um, daleko slađa od lepljivih prstiju od istopljenog sladoleda. Uspomena na čitanje ovog dela će trajati mnogo duže od preplanulog tena, bez dileme. Autorka kojoj se baš svaka knjiga okiti titulom bestseler je upravo ono što tražite. Ove korice kriju priču o šest junaka koje će životne okolnosti provozati brže od rolerkostera. Da li će nakon ključna 72 sata svakome od njih biti daleko bolje ili ne ponovilo se nikome, saznaćete kada krenete u sjajnu čitalačku avanturu.

2. Bogati otac siromašni otac - Robert Kiosaki

Sve osim letnje limunade! Ukoliko niste zadovoljni organizacijom godišnjeg odmora, a bolje ne možete jer vas sprečavaju finansije, vreme je da otkrijete važne lekcije. Napisane tako da ih razume i dete školskog uzrasta, poučne toliko da će se svako pitati zašto ovo nije ranije znao. Odavno objavljeno štivo je svake godine u vrhu čitanosti širom sveta. Čista istina koja će vam promeniti pogled na svet. Kada svi odmaraju, krenite put iskonskih promena.

3. Majstor i Margarita - Mihail Bulgakov

Samo je klasika večna! Tridesete godine prošlog veka su bile zaista davno. U ovoj knjizi su opisane kao da je bilo juče. Verovatno zbog same knjige, bez roka trajanja. Bila je zabranjena dugo i veoma dugo je čekala da ugleda svetlost dana. Što su je više zabranjivali, ona je bila više čitana. I danas je u nekim delovima sveta na udaru. Ni danas joj niko ništa ne može. Kada se priča o ovom remek-delu, zaista je nevažno da li je uzimate u ruke prvi ili stoti put. Važno je da se skocentrišete na detalje koji književnost znače. Vreme je za polazak u Moskvu. Odmah.

4. Mileva Ajnšajn: Teorija tuge - Slavenka Drakulić

Ljubavi, koja je tvoja teorija? Tugo, zašto si tu toliko dugo? Bez sumnje, intelektualna diva, nepravedno gurnuta u drugi plan, gospođa Mileva Ajnšajn je imala i ove i još teže misli. Ni u jednom dobu nije lako biti supruga. Ovakvi i onakvi ali izazovi su uvek prisutni. Imala je nestvarno inteligentan um, imala je porodicu, imala je mnogo toga. Nije imala ljubav. Plovila je bez kormila. Na vama je da zaplovite u totalno realnu priču o Milevi Ajnštajn.

5. Serviraj za pobedu - Novak Đoković

Uhvati talas života! Stigli ste na plažu, međutim, više vam se dopada pogled u sve oko sebe osim u samog sebe. Kupaći opet ne stoji kao u mislima. Nema radnog vremena, a umor je za vratom. I na vratu i u nogama. Budite iskreni, morate da se pokrenete i promenite gastronomsku rutinu. Vladar belog sporta, ponos Srbije, broj jedan u tenisu. Živa legenda i humanista. Porodičan čovek dečačkog osmeha. Dame i gospodo, Novak Đoković je nesebično preneo na list plan za ishranu sa kojim ćete doživeti neverovatne promene. Samo 14 dana novog režima i bićete novi vi. Servirajte sebi obroke za pobedu. Osmeh nećete skidati sa lica.