Knjige za kraj leta

Top 5 knjiga za čitanje dok leto polako pakuje kofere i seli se na drugi kraj planete

Ponedeljak 23. avg 2021.

cover image

Ispod suncobrana na moru, za ležaljku na bazenu, može dvorište, a može i terasa - odmor je tamo gde vi odaberete. Za ovu misiju je neophodan dobar saveznik, a ko će to biti ako ne dobra knjiga. Ovo je lista top 5 knjiga za ostatak sezone leto 2021.

1. Žena bližnjega tvoga - Toni Parsons

Tipičan štampani materijal za aktuelno doba. Malo drame, dosta raspleta i eto poprilične zavrzlame između korica. Temperature visoke - neka mozak odmara. Ovu knjigu verovatno nećete sačuvati u kućnoj biblioteci ali ćete obezbediti sebi odlično društvo za opuštanje.

2. Una - Momo Kapor

S početka osamdesetih svet je izgledao daleko drugačije od ovog #covid19 ludila. Gle, i tada se i volelo i živelo i svašta maštalo i radilo. Svaki list koji potpiše gospodin Moma je večan. Ko je već pročitao, sada je momenat da evocira dobro utrošeno vreme. Kome je trenutak za premijeru čitanja - uživaće zaista. Ako vam je Beograd u srcu odaberite naslov Ada. Isti autor, dakle, zagarantovana pasija za svakom stranicom.

3. Da je bolje, ne bi valjalo - Bojan Ljubenović

Sudbina nekada ume baš da iznenadi. Jednostavan život locira u rolerkoster i eto ga štivo koje diže puls i sakriva sat. Materijal za rubriku "Verovali ili ne". Autentični triler sa domaćeg terena vam neće zameriti ako ga odložite za jesen. Ovakva knjiga je uvek dobrodošla.

4. 365 dana - Blanka Lipinska

Sve dok je leto u kalendaru apsolutno je legitimno čitati bajke za odrasle o princezama i prinčevima. 21. vek uveliko teče tako da nema mesta konjima i kočijama ali ima za literarni sadržaj koji se lepi pod prstima. Ona je lepa i mlada, a on je neodoljiv. I sa one strane zakona. Da li će pobediti ljubav pod čudnim okolnostima ili ne, saznaćete samo ako se predate ovoj knjizi.

5. 100 opakih žena u istoriji - Hana Džuel

Zašto da ne, sada kada se odmara, pročitati i inspirisati se za naredne dane? Na jednom mestu čak 100 žena koje su za svoje vreme i mesto bile previše. Neprihvatljive. Neprilagođene. Nisu dobile priznanja za svoja dela ali će sigurno dobiti mesto u vašoj torbi.