Концерти у граду

Светски познати и признати музичари ће приредити чак четири незаборавна догађаја. То може само главни град Србије

Понедељак 24. јун 2019.

cover image

Један од најпопуларнијих и најдуговечнијих бендова, Whitesnake стиже у Београд у четвртак, 27. јуна. Стадион Ташмајдан је место са кога ће се уживо, од 20:00 чути хитови стари четири деценије али и најновија студијска остварења. Турнеја и концерт носе назив "Flesh & Blood" баш како и слови име последњег албума објављеног у мају ове године.


Чланови бенда су добро позната и веома уиграна екипа. David Coverdale, Reb Beach, Joel Hoekstra, Michael Devin, Michele Luppi и Tommy Aldridge. Уз њих се одрастало, са њима се откривао свет великих. Сада, великани ће бити на бини испред вас. Ово је заиста музички догађај лета. Уколико ваше срца куца у ритму old school рока, дођите на Таш.

Shirley Manson, Butch Vig, Duke Erikson и Steve Marker су далеко познатији као бенд Garbage. Коначно стижу у Београд, у петак, 28. јуна од 21:00. Водећи представници алтернативног рока су обележили деведесете и почетак двехиљадитих. Сваки такт који им је донео бројне награде, признања и вишемилионске тираже ће свирати уживо на СРЦ 11 Април. Само што није још један величанствени концерт. Спремајте се!

Исте вечери, 28. јуна од 21:00 Сава центар ће угостити импресивну уметничко-музичку фузију. Они су Dead Can Dance. Они су Lisa Gerrard и Brendan Perry. Стварају од 1981. Они су аустралијско-британски спој који не престаје да изненађује. Више од једног музичког жанра. Далеко више од музике уживо. Своји и потпуно очаравајући.


Дуго ће се памтити последња недеља у јуну јер концерти и Београд постају синоними. Наставак гала доживљаја следи у недељу, 30. јуна од 20:00 у Дому омладине. The Hot 8 Brass Band су дувачки оркестар који преноси енергију Њу Орлеанса широм света. Џез, фанк, ритам и блуз "зачињени" хип-хоп елементима су рецепт за успех овог првокласног бенда који свира од 1995. И историја и садашњост, то је њихов мото. Ритам који евоцира успомене истовремено невероватно инспирише. Музичка магија је никада ближа. Дозволите себи феноменалан провод.