Фестивал руског филма

Руски филмски фестивал од 10. до 13. новембра у Београду на две локације и у Новом Саду у Културном центру

Четвртак 09. нов 2023.

cover image

Russian Film Festival се одржава други пут по реду, а све пројекције су потпуно бесплатне. Руски дом је адреса на којој ће бити приређено свечано отварање. Друго место где ће бити емитовани филмови је МТС дворана.

Организатор фестивала је РОСКИНО, организација која се бави промоцијом руског филма у свету, уз подршку Министарства културе Руске Федерације.

Бесплатне карте можете преузети на благаjни биоскопа, а ово је комплетан програм овогодишњег фестивала.

Програм фестивала у Београду


Назив филма
Датум и време
Место
Усијана глава Џејн
10. новембар у 19:00
Руски дом
Меда Бум!
11. новембар у 12:00
МТС дворана
Снигир
11. новембар у 19:00
МТС дворана
Какав отац, такав син
12. новембар у 16:30
МТС дворана
Наши
12. новембар у 19:00
МТС дворана

Филмски програм у Новом Саду ће бити приређен у Културном центру Новог Сада. Почетак фестивала ће обележити пројекција филма Наши, заказана за 10. новембар у 20:00. Меда Бум! је наредни филм који ће Новосађани моћи бесплатно да гледају, а термин је 11. новембар 15:00. Истог дана али у 20:00 ће бити приказан филм Какав отац, такав син. За остварење Усијана глава Џејн је резервисан 12. новембар у 20:00. Последњег фестивалског дана, 13. новембра у 19:00, организатори су припремили филм под именом Снигир.

Фестивал у Београду отвара филм Усијана глава Џејн. Филмско остварење је првенствено намењено тинејџерима али је сигурно да ће и старијој популацији бити и те како занимљиво да присуствују остварењу. И овај као и сваки други филм из програма долази са бројним препорукама у суперлативу.

Одложите све што се може одложити у календару и обавезно будите гост Фестивала руског филма у Београду и Новом Саду од 10. до 13. новембра.