Festival ruskog filma

Ruski filmski festival od 10. do 13. novembra u Beogradu na dve lokacije i u Novom Sadu u Kulturnom centru

Četvrtak 09. nov 2023.

cover image

Russian Film Festival se održava drugi put po redu, a sve projekcije su potpuno besplatne. Ruski dom je adresa na kojoj će biti priređeno svečano otvaranje. Drugo mesto gde će biti emitovani filmovi je MTS dvorana.

Organizator festivala je ROSKINO, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Besplatne karte možete preuzeti na blagajni bioskopa, a ovo je kompletan program ovogodišnjeg festivala.

Program festivala u Beogradu


Naziv filma
Datum i vreme
Mesto
Usijana glava Džejn
10. novembar u 19:00
Ruski dom
Meda Bum!
11. novembar u 12:00
MTS dvorana
Snigir
11. novembar u 19:00
MTS dvorana
Kakav otac, takav sin
12. novembar u 16:30
MTS dvorana
Naši
12. novembar u 19:00
MTS dvorana

Filmski program u Novom Sadu će biti priređen u Kulturnom centru Novog Sada. Početak festivala će obeležiti projekcija filma Naši, zakazana za 10. novembar u 20:00. Meda Bum! je naredni film koji će Novosađani moći besplatno da gledaju, a termin je 11. novembar 15:00. Istog dana ali u 20:00 će biti prikazan film Kakav otac, takav sin. Za ostvarenje Usijana glava Džejn je rezervisan 12. novembar u 20:00. Poslednjeg festivalskog dana, 13. novembra u 19:00, organizatori su pripremili film pod imenom Snigir.

Festival u Beogradu otvara film Usijana glava Džejn. Filmsko ostvarenje je prvenstveno namenjeno tinejdžerima ali je sigurno da će i starijoj populaciji biti i te kako zanimljivo da prisustvuju ostvarenju. I ovaj kao i svaki drugi film iz programa dolazi sa brojnim preporukama u superlativu.

Odložite sve što se može odložiti u kalendaru i obavezno budite gost Festivala ruskog filma u Beogradu i Novom Sadu od 10. do 13. novembra.