Велики ускршњи карневал ове године на чак 4 локације

Предстојећег викенда у Ташмајданском парку, на Земунском кеју, платоу код Каленић пијаце и на шеталишту код Визеља у Борчи ће се одржати осми по реду Велики ускршњи карневал

Понедељак 22. апр 2024.

cover image

Као и прошле године, у сарадњи са три градске општине - Палилула, Земун и Врачар, а у организацији удружења Култур Шок, биће одржан осми Велики ускршњи карневал. Манифестација ће се одржати предстојећег викенда, 27. и 28. априла, а улаз за све посетиоце биће бесплатан!

Фестивал ће одржати, сада већ традиционално у парку Ташмајдан али и на још три сјајне фестивалске локације. У питању је Земунски кеј (код Венеције), плато код Каленић пијаце (угао Курсулине и Крунске улице) као и шеталиште код Визеља у Борчи. На све четири локације биће организован дводневни фестивал са богатим садржајима, а посетиоци ће бити у прилици да уживају у целодневном програму намењеном целој породици. Радно време фестивала је од 11:00 до 19:00.


Велики ускршњи карневал ће и ове године обележити многобројни забавни програми који ће се одвијати на централним фестивалским бинама где ће се смењивати музички и плесни наступи, дечје представе и разни перформанси, али и на целом фестивалском простору на којем ће карневалску атмосферу дочарати мажореткиње, улични забављачи, маскоте омиљених дечјих јунака као и различите целодневне креативне радионице.

Манифестација има за циљ промоцију породичних вредности и подстицање развоја друштвене одговорности код најмлађих, зато је у сарадњи са свим основним школама са територије Градске општине Палилула али и школама са Градске општине Врачар и ове године покренута велика друштвено одговорна акција у коју су укључена деца свих нижих разреда. Малишани ће се и ове године такмичити у оквиру такмичарске дисциплине "Избор за најлепше осликано јаје" и "Избор за најлепше украшену ускршњу корпу". Овом акцијом основци, сада већ традиционално, помажу неким од социјално угрожених ђака из школске клупе којима је помоћ неопходна.

Радови основаца који буду најкреативнији биће изложени на самом карневалу где ће посетиоци имати прилике да прилагањем донације у складу са својим могућностима, постану власници неког малог уметничког дела и тиме донирају целу акцију. Прикупљени новац ће отићи у хуманитарне сврхе, фонду ком победник буде наменио средства.


У духу празника и ове године ће на карневалу бити одржано такмичење у туцању јајима на које се могу пријавити сви заинтересовани на лицу места као и симпатично такмичење у пузању беба у којој ће најбржи и најналажљивији освојити вредне награде.

Више информација на: https://www.instagram.com/veliki_uskrsnji_karneval_/https://www.instagram.com/veliki_uskrsnji_karneval_/

Фотографије: Live Production