Veliki uskršnji karneval ove godine na čak 4 lokacije

Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić pijace i na šetalištu kod Vizelja u Borči će se održati osmi po redu Veliki uskršnji karneval

Ponedeljak 22. apr 2024.

cover image

Kao i prošle godine, u saradnji sa tri gradske opštine - Palilula, Zemun i Vračar, a u organizaciji udruženja Kultur Šok, biće održan osmi Veliki uskršnji karneval. Manifestacija će se održati predstojećeg vikenda, 27. i 28. aprila, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Festival će održati, sada već tradicionalno u parku Tašmajdan ali i na još tri sjajne festivalske lokacije. U pitanju je Zemunski kej (kod Venecije), plato kod Kalenić pijace (ugao Kursuline i Krunske ulice) kao i šetalište kod Vizelja u Borči. Na sve četiri lokacije biće organizovan dvodnevni festival sa bogatim sadržajima, a posetioci će biti u prilici da uživaju u celodnevnom programu namenjenom celoj porodici. Radno vreme festivala je od 11:00 do 19:00.


Veliki uskršnji karneval će i ove godine obeležiti mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnim festivalskim binama gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečje predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka kao i različite celodnevne kreativne radionice.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih, zato je u saradnji sa svim osnovnim školama sa teritorije Gradske opštine Palilula ali i školama sa Gradske opštine Vračar i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se i ove godine takmičiti u okviru takmičarske discipline "Izbor za najlepše oslikano jaje" i "Izbor za najlepše ukrašenu uskršnju korpu". Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije u skladu sa svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac će otići u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva.


U duhu praznika i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrži i najnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Više informacija na: https://www.instagram.com/veliki_uskrsnji_karneval_/https://www.instagram.com/veliki_uskrsnji_karneval_/

Fotografije: Live Production