Street Food festival ponovo stiže na Zemunski kej

Specijaliteti italijanske, američke, japanske, kineske, korejske, jamajkanske i ugandanske kuhinje na otvorenom od 22. do 24. septembra

Četvrtak 21. sep 2023.

cover image

Od 22. do 24. septembra na najlepšem delu Dunavskog keja (kod Venecije) održaće se još jedan Street Food Festival koji će predstaviti više od 20 učesnika beogradske street food scene koji će za sve posetioce pripremati najrazličitije specijalitete iz 10 različitih svetskih kuhinja.

Street Food festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima sočnih klasičnih ali i smash burgera, specijalitetima kineske, japanske, korejske, jamajkanske ali i ugandanske kuhinje koja ima korene u azijskoj, arapskoj i indijskoj kuhinji kao i autentičnom američkom street food specijalitetu, poznatim pod imenom cor dog. Na festivalu će posetioci moći da potraže i čuvene beogradske knedle, domaće kobasice, angus ćevapčiće, vege burgere kao i popularni specijalitet nastao fuzijom meksičke i japanske kuhinje - sushrito i još mnogo toga. U posebnoj zoni italijanske kuhinje moći će da se probaju razni specijaliteti jedne od najpoznatijih svetskih nacionalnih kuhinja gde će se pripremati zanimljive kombinacije home made pasti sa svežim začinima i posebno osmišljenim sosevima.

fotografija: Marko Egde

Uz podršku poznatih imena gradske di-džej scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike ali i svemu što pruža čaroban pogled na reku i nekoliko zona za opuštanje smeštenih u posebne ambijentalne celine.

Street food festivalu se ovaj put pridružuje i Wine Fest u okviru kojeg će se predstaviti četrdeset različitih vinarija iz cele Srbije. Ovaj festival će biti upotpunjen i pratećim muzičkim programom pa će tako na centralnoj festivalskoj bini publika biti u prilici da uživa u zvucima kvarteta Milan Petrović, sastava Illusory kao i di-džej nastupima.

fotografija: Marko Egde

Street food festival uz podršku projekta "Svaka limenka se računa" i ovaj put želi da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

U saradnji sa predstavnicima Z10 tima - našeg najuspešnijeg e-sport tima, realizovaće se još jedna društveno odgovorna akcija. Na festivalu će se još jednom naći posebno osmišljen Z10 burger, koji se može pronaći u Bullger baru tokom sva tri festivalska dana, a deo sredstava prikupljenih prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije). Cilj ove akcije jeste skretanje pažnje na značaj e-sporta ali i podizanje svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13:00 do 23:00.