Burgeraj - raj za burgere stiže na Vračar

Uskoro počinje treće izdanje Burgeraja - festivala burgera koji dolaze pravo iz raja!

Ponedeljak 04. sep 2023.

cover image

Sjajne vesti stižu iz raja za burgere! Od 8. do 10. septembra raj za burgere se po prvi put spušta na Vračar jer tada počinje treći Burgeraj - svima poznati festival burgera koji će se po prvi put održati u novom jezgru festivalskih zbivanja, na platou kod Kalenića, tačnije na uglu Kursuline i Krunske ulice.

Festival će, kao i prošle godine, predstaviti selekciju sjajnih beogradskih burgera koje će na licu mesta pripremati pravi majstori svog zanata, a svaki posetilac će moći da pronađe buger za sebe, bilo da preferira klasični ili smash burger, juneći, smoked, angus ili ipak vegeterijanski, jer definitivno idealan burger za svakoga postoji!


Tokom sva tri festivalska dana posetioce očekuje i muzički program uz podršku poznatih imena gradske di-džej scene, velika chill out zona za opuštanje i uživanje u šarmu kojim odišu ulice Krunskog venca.

Burgeraj pazi i na zaštitu životne sredine i jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno smanji upotrebu plastične ambalaže tokom festivala. Zato će se na Burgeraju, uz podršku partnera, i ove godine koristiti samo Ball Aluminium Cup - čaše napravljene od čistog aluminijuma. Ove čaše mogu da se recikliraju, baš kao i aluminijumske limenke, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove inicijative, koja je deo projekta "Svaka limenka se računa" jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža i cirkularna ekonomija imaju za očuvanje planete Zemlje. Projekat "Svaka limenka se računa" sprovodi se u Srbiji i još 19 država širom sveta.


Još jedna društveno odgovorna akcija realizovaće se na Burgeraju u saradnji sa predstavnicima najuspešnijeg domaćeg e-sport tima koji će svojim prisustvom na festivalu u kompletnom sastavu sasvim sigurno oduševiti sve ljubitelje gejminga, a Z10 burger, koji je posebno osmišljen za ovu priliku prodavaće se na jednoj od izlagačkih pozicija tokom sva tri festivalska dana. Deo sredstava prikupljenih prodajom biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem skretanja pažnje na značaj e-sporta i podizanja svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama i pojedincima.

Fotografija: Todor Milivojević

Tokom predstojećeg vikenda svi ljubitelji ovog specijaliteta moći će da uživaju u sočnim i sveže pripremljenim burgerima iz raja od 13:00 do 23:00, a ono što je najvažnije ulaz u Burger Raj je besplatan za sve posetioce!

Za više informacija: https://www.instagram.com/burge_raj/https://www.instagram.com/burge_raj/

Fotografije: Live Production