Бургерај - рај за бургере стиже на Врачар

Ускоро почиње треће издање Бургераја - фестивала бургера који долазе право из раја!

Понедељак 04. сеп 2023.

cover image

Сјајне вести стижу из раја за бургере! Од 8. до 10. септембра рај за бургере се по први пут спушта на Врачар јер тада почиње трећи Бургерај - свима познати фестивал бургера који ће се по први пут одржати у новом језгру фестивалских збивања, на платоу код Каленића, тачније на углу Курсулине и Крунске улице.

Фестивал ће, као и прошле године, представити селекцију сјајних београдских бургера које ће на лицу места припремати прави мајстори свог заната, а сваки посетилац ће моћи да пронађе бугер за себе, било да преферира класични или smash бургер, јунећи, smoked, ангус или ипак вегетеријански, јер дефинитивно идеалан бургер за свакога постоји!


Током сва три фестивалска дана посетиоце очекује и музички програм уз подршку познатих имена градске ди-џеј сцене, велика chill out зона за опуштање и уживање у шарму којим одишу улице Крунског венца.

Бургерај пази и на заштиту животне средине и један је од првих фестивала у Европи који настоји да максимално смањи употребу пластичне амбалаже током фестивала. Зато ће се на Бургерају, уз подршку партнера, и ове године користити само Ball Aluminium Cup - чаше направљене од чистог алуминијума. Ове чаше могу да се рециклирају, баш као и алуминијумске лименке, неограничен број пута са минималним губицима. Циљ ове иницијативе, која је део пројекта "Свака лименка се рачуна" јесте подизање свести о заштити животне средине и значају који рециклажа и циркуларна економија имају за очување планете Земље. Пројекат "Свака лименка се рачуна" спроводи се у Србији и још 19 држава широм света.


Још једна друштвено одговорна акција реализоваће се на Бургерају у сарадњи са представницима најуспешнијег домаћег е-спорт тима који ће својим присуством на фестивалу у комплетном саставу сасвим сигурно одушевити све љубитеље гејминга, а Z10 бургер, који је посебно осмишљен за ову прилику продаваће се на једној од излагачких позиција током сва три фестивалска дана. Део средстава прикупљених продајом биће прослеђен директно хуманитарном удружењу EHLS (Е-спорт хуманитарна лига Србије) са циљем скретања пажње на значај е-спорта и подизања свести код млађих генерација о значају друштвене одговорности према најугроженијим групама и појединцима.

Фотографија: Тодор Миливојевић

Током предстојећег викенда сви љубитељи овог специјалитета моћи ће да уживају у сочним и свеже припремљеним бургерима из раја од 13:00 до 23:00, а оно што је најважније улаз у Бургер Рај је бесплатан за све посетиоце!

За више информација: https://www.instagram.com/burge_raj/https://www.instagram.com/burge_raj/

Фотографије: Live Production