Street Food фестивал поново стиже на Земунски кеј

Специјалитети италијанске, америчке, јапанске, кинеске, корејске, јамајканске и уганданске кухиње на отвореном од 22. до 24. септембра

Четвртак 21. сеп 2023.

cover image

Од 22. до 24. септембра на најлепшем делу Дунавског кеја (код Венеције) одржаће се још један Street Food Фестивал који ће представити више од 20 учесника београдске street food сцене који ће за све посетиоце припремати најразличитије специјалитете из 10 различитих светских кухиња.

Street Food фестивал понудиће посетиоцима уживање у укусима сочних класичних али и smash бургера, специјалитетима кинеске, јапанске, корејске, јамајканске али и уганданске кухиње која има корене у азијској, арапској и индијској кухињи као и аутентичном америчком street food специјалитету, познатим под именом cor dog. На фестивалу ће посетиоци моћи да потраже и чувене београдске кнедле, домаће кобасице, ангус ћевапчиће, веге бургере као и популарни специјалитет настао фузијом мексичке и јапанске кухиње - sushrito и још много тога. У посебној зони италијанске кухиње моћи ће да се пробају разни специјалитети једне од најпознатијих светских националних кухиња где ће се припремати занимљиве комбинације home made пасти са свежим зачинима и посебно осмишљеним сосевима.

фотографијa: Марко Egde

Уз подршку познатих имена градске ди-џеј сцене, Земунски кеј ће током предстојећег викенда постати идеална локација за дружење и уживање у савршеном споју хране и музике али и свему што пружа чаробан поглед на реку и неколико зона за опуштање смештених у посебне амбијенталне целине.

Street food фестивалу се овај пут придружује и Wine Fest у оквиру којег ће се представити четрдесет различитих винарија из целе Србије. Овај фестивал ће бити употпуњен и пратећим музичким програмом па ће тако на централној фестивалској бини публика бити у прилици да ужива у звуцима квартета Милан Петровић, састава Illusory као и ди-џеј наступима.

фотографијa: Марко Egde

Street food фестивал уз подршку пројекта "Свака лименка се рачуна" и овај пут жели да скрене пажњу јавности на значај заштите животне средине и рециклаже, као и на могућност бесконачног рециклирања алуминијума. Зато ће на више различитих пунктова бити постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, промотери са ранчевима у које је такође могуће одложити искоришћену лименку биће на лицу места, а pixelata на којој ће радити локални уметници је ту да на креативан начин подсети посетиоце на важност рециклаже у циљу очувања планете Земље.

У сарадњи са представницима Z10 тима - нашег најуспешнијег е-спорт тима, реализоваће се још једна друштвено одговорна акција. На фестивалу ће се још једном наћи посебно осмишљен Z10 бургер, који се може пронаћи у Bullger бару током сва три фестивалска дана, а део средстава прикупљених продајом овог бургера биће прослеђен директно хуманитарном удружењу EHLS (Е-спорт хуманитарна лига Србије). Циљ ове акције јесте скретање пажње на значај е-спорта али и подизање свести код млађих генерација о значају друштвене одговорности.

Улаз на фестивал је бесплатан, а за посетиоце су обезбеђена седећа места. Радно време фестивала је од 13:00 до 23:00.ПОВЕЗАНО