Street Food фестивал отвара сезону на Земунском кеју

Тродневни гастрономски ужитак за све посетиоце од 2. до 4. јуна

Среда 31. мај 2023.

cover image

Још једно раскошно гастро путовање почиње предстојећег викенда на Земунском кеју на који стиже свима омиљени Street Food фестивал. Од 2. до 4. јуна на најлепшем делу Дунавског кеја (код ресторана Венеција), одржаће се први Street Food фестивал у овој години који ће представити више од 15 учесника - представника познатих градских гастро брендова.

Улаз на фестивал је бесплатан, а за посетиоце су обезбеђена седећа места. Радно време фестивала је од 13:00 до 21:00.

Земунски кеј ће током три фестивалска дана још једном постати позорница светских кухиња на отвореном, на лицу места припремаће се свежи, здрави и квалитетни специјалитети, а посетиоци ће имати прилике да уживају у сјајној "уличној храни", доброј музици и чаробном погледу на Дунав који управо на фестивалском делу Земунског кеја пружа јединствен поглед на град.


Street Food фестивалStreet Food фестивал понудиће посетиоцима уживање у укусима аутентичног америчког бургера, сјајног corn dog-а и сочним америчким сендвичима, специјалитетима кинеске и јапанске кухиње, праве наполитанске пице, чувеним београдским кнедлама, италијанским home made пастама, домаћим кобасицама, популарном специјалитету насталом фузијом мексичке и јапанске кухиње - sushritu и још много тога.

Уз подршку познатих имена градске ди-џеј сцене, Земунски кеј ће током предстојећег викенда постати идеална локација за дружење и уживање у савршеном споју хране и музике али и свему што пружа чаробан поглед на реку. Ту је и неколико зона за опуштање смештених у посебне амбијенталне целине у којима током целог дана посетиоци могу проводити квалитетно време са пријатељима или породицом под раскошним крошњама старог дрвећа.


Street Food фестивал је посвећен заштити животне средине али овога пута идемо још један корак даље. Уз подршку пројекта "Свака лименка се рачуна" током трајања манифестације, обележиће се Светски дан заштите животне средине, чиме ћемо се прикључити иницијативи International Recycling Tour која се спроводи трећу годину за редом у 16 држава широм света. На овај начин се скреће пажња на значај заштите животне средине, рециклаже као и на могућност бесконачног рециклирања алуминијума, односно паковања попут алуминијумских лименки.

Уз пројекат "Свака лименка се рачуна" на више различитих пунктова биће постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, промотери са ранчевима у које је такође могуће одложити искоришћену лименку биће на лицу места, а pixelata на којој ће радити локални уметници је ту да на креативан начин подсети посетиоце на важност рециклаже у циљу очувања планете Земље.



ПОВЕЗАНО