Street Food festival otvara sezonu na Zemunskom keju

Trodnevni gastronomski užitak za sve posetioce od 2. do 4. juna

Sreda 31. maj 2023.

cover image

Još jedno raskošno gastro putovanje počinje predstojećeg vikenda na Zemunskom keju na koji stiže svima omiljeni Street Food festival. Od 2. do 4. juna na najlepšem delu Dunavskog keja (kod restorana Venecija), održaće se prvi Street Food festival u ovoj godini koji će predstaviti više od 15 učesnika - predstavnika poznatih gradskih gastro brendova.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13:00 do 21:00.

Zemunski kej će tokom tri festivalska dana još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani", dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav koji upravo na festivalskom delu Zemunskog keja pruža jedinstven pogled na grad.


Street Food festivalStreet Food festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, sjajnog corn dog-a i sočnim američkim sendvičima, specijalitetima kineske i japanske kuhinje, prave napolitanske pice, čuvenim beogradskim knedlama, italijanskim home made pastama, domaćim kobasicama, popularnom specijalitetu nastalom fuzijom meksičke i japanske kuhinje - sushritu i još mnogo toga.

Uz podršku poznatih imena gradske di-džej scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike ali i svemu što pruža čaroban pogled na reku. Tu je i nekoliko zona za opuštanje smeštenih u posebne ambijentalne celine u kojima tokom celog dana posetioci mogu provoditi kvalitetno vreme sa prijateljima ili porodicom pod raskošnim krošnjama starog drveća.


Street Food festival je posvećen zaštiti životne sredine ali ovoga puta idemo još jedan korak dalje. Uz podršku projekta "Svaka limenka se računa" tokom trajanja manifestacije, obeležiće se Svetski dan zaštite životne sredine, čime ćemo se priključiti inicijativi International Recycling Tour koja se sprovodi treću godinu za redom u 16 država širom sveta. Na ovaj način se skreće pažnja na značaj zaštite životne sredine, reciklaže kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma, odnosno pakovanja poput aluminijumskih limenki.

Uz projekat "Svaka limenka se računa" na više različitih punktova biće postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.