Street Food festival stiže u srce Vračara

Od 23. do 25. juna na uglu Kursuline i Krunske, pored Kalenić pijace, dolaze izuzetni predstavnici omiljenih zalogaja u hodu

Četvrtak 22. jun 2023.

cover image

Festival Street Food Vračarac je zakazan za predstojeći vikend - od 23. do 25. juna na platou kod Kalenić pijace. Na uglu Kursuline i Krunske ulice će se okupiti predstavnici poznatih gradskih gastro brendova koji će na licu mesta pripremati sveže i ukusne specijalitete raznih svetskih kuhinja.

Posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj uličnoj hrani, dobroj muzici i pravoj letnjoj atmosferi na jednoj od omiljenih lokacija za okupljanje na Krunskom vencu.

Street Food festivalStreet Food festival će još jednom ponuditi posetiocima raznovrsnu paletu beogradske craft food scene poput burgera, corn dog-a, američkih sendviča, specijaliteta japanske kuhinje, čuvenih beogradskih knedli, punjenog bagel peciva, domaćih kobasica, suširita, ali prvi put i specijaliteta jamajčanske nacionalne kuhinje.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13:00 do 23:00.


Posebno iznenađenje za sve gejmere i ljubitelje gejminga biće gostovanje predstavnika Z10 tima, našeg najuspešnijeg e-sport tima, koji je samo za ovu priliku osmislio svoj Z10 burger da bi deo od prodaje usmerio ka humanitarnom udruženju EHLS (e-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem da se skrene pažnja na značaj e-sporta ali i na značaj društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama. Svi koji budu želeli da učestvuju u ovoj akciji i budu humani mogu da potraže svoj Z10 burger na festivalu.

I ovo izdanje Street Food festivala nastavlja saradnju sa projektom Svaka limenka se računa u cilju podizanja svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Na više različitih punktova biće postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri će nas i ovog puta podržati tako što će nositi rančeve u koje je takođe moguće odložiti iskorišćene limenke, dok će pixelata na kreativan način podsetiti posetioce na beskonačnu mogućnost upotrebe aluminijuma. Ovom saradnjom podsećamo sve naše posetioce da recikliraju i urade nešto dobro za planetu Zemlju jer ipak... Svaka limenka se računa!