Street Food фестивал стиже у срце Врачара

Од 23. до 25. јуна на углу Курсулине и Крунске, поред Каленић пијаце, долазе изузетни представници омиљених залогаја у ходу

Четвртак 22. јун 2023.

cover image

Фестивал Street Food Врачарац је заказан за предстојећи викенд - од 23. до 25. јуна на платоу код Каленић пијаце. На углу Курсулине и Крунске улице ће се окупити представници познатих градских гастро брендова који ће на лицу места припремати свеже и укусне специјалитете разних светских кухиња.

Посетиоци ће имати прилике да уживају у сјајној уличној храни, доброј музици и правој летњој атмосфери на једној од омиљених локација за окупљање на Крунском венцу.

Street Food фестивалStreet Food фестивал ће још једном понудити посетиоцима разноврсну палету београдске craft food сцене попут бургера, corn dog-а, америчких сендвича, специјалитета јапанске кухиње, чувених београдских кнедли, пуњеног багел пецива, домаћих кобасица, суширита, али први пут и специјалитета јамајчанске националне кухиње.

Улаз на фестивал је бесплатан, а за посетиоце су обезбеђена седећа места. Радно време фестивала је од 13:00 до 23:00.


Посебно изненађење за све гејмере и љубитеље гејминга биће гостовање представника Z10 тима, нашег најуспешнијег е-спорт тима, који је само за ову прилику осмислио свој Z10 бургер да би део од продаје усмерио ка хуманитарном удружењу EHLS (е-спорт хуманитарна лига Србије) са циљем да се скрене пажња на значај е-спорта али и на значај друштвене одговорности према најугроженијим групама. Сви који буду желели да учествују у овој акцији и буду хумани могу да потраже свој Z10 бургер на фестивалу.

И ово издање Street Food фестивала наставља сарадњу са пројектом Свака лименка се рачуна у циљу подизања свести о значају рециклаже и заштите животне средине. На више различитих пунктова биће постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, промотери ће нас и овог пута подржати тако што ће носити ранчеве у које је такође могуће одложити искоришћене лименке, док ће pixelata на креативан начин подсетити посетиоце на бесконачну могућност употребе алуминијума. Овом сарадњом подсећамо све наше посетиоце да рециклирају и ураде нешто добро за планету Земљу јер ипак... Свака лименка се рачуна!