Успавана лепотица - рођенданска представа позоришта Пуж

Поводом важног датума, обележавања рођендана омиљеног дечјег позоришта Пуж, биће организована премијерна извођења у чак три дана. Изузетан спектакл за све генерације се увелико припрема

Уторак 09. апр 2024.

cover image

Позориште Пуж прославља 47. рођендан и овим поводом приређује незаборавно дружење за децу и одрасле. Представа Успавана лепотица се премијерно изводи 12., 13. и 14. априла. Кореограф је Јелена Арсић, костимограф Снежана Шимић док је Александар Вељановић задужен за сценографију. Текст је дело Бранка Милићевића Коцкице.

Принцеза Ружица (балерина Ана Радошевић) се убола на зачарано вретено и заспала. Заједно са њом је заспао и читав двор. Једини будан је краљ Бранко који пати од несанице. У решавању сукоба са неваљалом вилом Виленом (Исидора Минић) велика помоћ стиже од дечјег хора малих вилењака и великог вилењака по имену Весели Вили.

Обновљена режија Слободанке Цаце Алексић ће заживети у другачијем издању. Нови позоришни пројекат је обогаћен учешћем балетских играча и класичном музиком коју потписују Чајковски, Дворжак, Сен Санс и други неприкосновени музички уметници.


Ликове играју: Бранко Коцкица - Краљ, Вила Вилена - Исидора Минић, Весели Вили - Милош Лаловић, Принц - Никола Раденковић, Принцеза Ружица - Ана Радошевић, мали вилењаци - хор Пужићи, стражари и аниматори лутака - Боривоје Јовановић, Стефан Алексић и Мирко Ковачевић.

Распоред играња представе у премијерним терминима су петак, 12. април од 18:00, субота 13. април од 12:00 и 17:00 и недеља, 14. април од 12:00 и 14:00.

Фотографије: Позориште Пуж


ПОВЕЗАНО