Uspavana lepotica - rođendanska predstava pozorišta Puž

Povodom važnog datuma, obeležavanja rođendana omiljenog dečjeg pozorišta Puž, biće organizovana premijerna izvođenja u čak tri dana. Izuzetan spektakl za sve generacije se uveliko priprema

Utorak 09. apr 2024.

cover image

Pozorište Puž proslavlja 47. rođendan i ovim povodom priređuje nezaboravno druženje za decu i odrasle. Predstava Uspavana lepotica se premijerno izvodi 12., 13. i 14. aprila. Koreograf je Jelena Arsić, kostimograf Snežana Šimić dok je Aleksandar Veljanović zadužen za scenografiju. Tekst je delo Branka Milićevića Kockice.

Princeza Ružica (balerina Ana Radošević) se ubola na začarano vreteno i zaspala. Zajedno sa njom je zaspao i čitav dvor. Jedini budan je kralj Branko koji pati od nesanice. U rešavanju sukoba sa nevaljalom vilom Vilenom (Isidora Minić) velika pomoć stiže od dečjeg hora malih vilenjaka i velikog vilenjaka po imenu Veseli Vili.

Obnovljena režija Slobodanke Cace Aleksić će zaživeti u drugačijem izdanju. Novi pozorišni projekat je obogaćen učešćem baletskih igrača i klasičnom muzikom koju potpisuju Čajkovski, Dvoržak, Sen Sans i drugi neprikosnoveni muzički umetnici.


Likove igraju: Branko Kockica - Kralj, Vila Vilena - Isidora Minić, Veseli Vili - Miloš Lalović, Princ - Nikola Radenković, Princeza Ružica - Ana Radošević, mali vilenjaci - hor Pužići, stražari i animatori lutaka - Borivoje Jovanović, Stefan Aleksić i Mirko Kovačević.

Raspored igranja predstave u premijernim terminima su petak, 12. april od 18:00, subota 13. april od 12:00 i 17:00 i nedelja, 14. april od 12:00 i 14:00.

Fotografije: Pozorište Puž


POVEZANO