Јун у Београду 2023

Премијера новог лета, традиционално обележавање Видовдана, специјални догађаји и омиљене градске манифестације за шести месец по реду

Четвртак 01. јун 2023.

cover image

Можда море није на видику али јесте море дешавања у граду. Загарантовани летњи вајб се зове отворени базени Београд. Уз мало акције, читавог месеца ће вас возити талас добре енергије. Више него икада пре је потребан осмех. Поклоните га сами себи сваког јутра и почиње циклус преко потребних промена. За све остало, главни град Србије се побринуо да се заиста добро забавите.

Купање под сунцем почиње када време то дозволи. Ако лето одлучи да стварно дође у град, друга половина јуна ће бити резервисана за испробавање купаћих костима, паковање пешкира и креме за сунчање. Ништа лепше од одмора у градској атмосфери. Без очајавања ако телесна фигура није на завидном нивоу. Чувена два килограма вишка видите само ви, верујте на реч. Учините себи услугу и фокусирајте се на авантуре које само базени пружају.

Дешавања на отвореном хватају залет. Поред чувених градских манифестација са којима лето у граду има смисла и бројних разлога да не напустите ужарени београдски асфалт, на програму ће бити и импресивни интернационални догађаји. Првенствено музички јер Београд је незаобилазна тачка великих светских турнеја.

Легенде под именом Scorpions наступају 25. јуна од 20:00 у Штарк Арени. Неће бити никако другачије осим моћније од свега у музичкој индустрији. Деценије постојања, непрегледна листа хитова и јединствени израз ће запалити публику у Београду. Репризе неће бити ускоро зато брзо набавите улазнице и крените у обнову знања преслушавањем нумера која су обележила ову галаксију.

Плато Геозавода је тачна локација на којој ће се 21. и 22. јуна одржати River Fest. Прве вечери гостује дива Ана Нетребко док је друго вече резервисано за даму Јасмин Леви и господина Јусифа Ејвазова. Опера на обали креира догађај који нећете пожелети да пропустите. Савршене ноћи на реци, беспрекорни вокали, интензивне емоције и елеганција у сваком смислу за уникатну романтику.

Повратак на домаће специјалитете. Велики јубилеј и велике промене ће обележити овогодишње издање фестивала пива и музике. 20. Belgrade Beer Fest 2023 је заказан за период од 15. до 18. јуна на Ушћу. За двадесети рођендан ће свирати тачно 20 извођача. Ван Гог, Обојени програм, Партибрејкерси и многи други певају и свирају. Као и увек понуда пива ће бити на завидном нивоу. Ослободите свој календар и појавите се на јубиларном дружењу под отвореним небом.

На самом крају месеца, 28. јуна Срби обележавају Видовдан. Један од најважнијих датума у историји земље ће бити пригодно обележен. Верски и национални празник за Србију значи много. Кнез Лазар и Косовски бој, а касније кроз историју је толико тога одиграно на овај дан. Обележава се радно али би требало наћи времена за одлазак у цркву.