Април у Београду о коме ће се дуго причати

Спремни за пролећне градске радости? Наравно да јесте. Преостали априлски дани спремно чекају да закорачите у атрактивну сезону забаве на таласима Београда. Крећемо одмах

Понедељак 08. апр 2024.

cover image

Пролеће је стигло, сат је померен. Неко је поспан. Неко не може да спава. Временски услови можда нису идеални за оне које мучи сан али су перфектни за провод у граду. Број дешавања на отвореном расте из дана у дан. Заиста би било безвезе да вам други препричавају како су се провели док ви покушавате да се наспавате. Одложите дремку и крените тамо где вас сви чекају са нестрпљењем.

Базари и маркети су веома популарни последњих година. У овој новој сезони долазе до изражаја јер постају дешавања која никако не смеју да се пропусте. Готово сваки викенд је резервисан за барем један овакав догађај. Не будите лењи, упослите прсте и претражите календар у коме се налази апсолутно сваки одличан предлог за забаву под отвореним небом. Велики музички догађаји неће заобићи престоницу у овом периоду. Изложбе су бројне и једва чекају да се појавите на некој.

Од 4. априла, Штарк Арена је добила назад своје право име - Београдска арена. Потпуно градска вест и је и да се Дани Београда 2024 организују од 16. до 19. априла на неколико локација. Богати програм ће обухватити и обележавање важних историјских дана и квалитетан културно-уметнички програм. Присуство је апсолутно обавезно. До краја априла ће бити организована још два добро позната и веома значајна догађаја. Ево и која.

Салон архитектуре 2024

46. Салон архитектуре носи слоган "Имамо своју политику!" и шаље снажну поруку да се никада не одустане од високих квалитета архитектуре. Овогодишње издање ће трајати до 26. априла. Главно место одржавања је Музеј примењене уметности. Свечана додела награда и предавање специјалног госта Салона архитектуре је заказано за 26. април од 18:00, локација Југословенска кинотека. Учесници сваког сегмента програма су бескомпромисно стучни, зато не пропустите овај важан архитектонски спектакл у граду.

Београдски маратон 2024

Маратон у Београду је 28. априла. 37. Comtrade Београдски маратон традиционално организује три трке: маратон од 42.2 километара, штафетни полумаратон од 10 километара и многима фаворит - трка задовољства. Врхунска организација и град Београд ће тог дана послати најлепшу спортску и друштвену слику у цео свет. Очекује се максималан број пријављених учесника али и обарање досадашњих рекорда.

У сусрет маратону, на Београдском сајму од 25. до 27. априла ће бити одржан Running EXPO Београдског маратона под слоганом "It's time for running". Хала 5 ће угостити љубитеље трчања, тркачке заједнице и велике организације. Управо овде ћете моћи да преузмете стартне пакете за учешће на маратону као и да се упознате са бројним љубитељима овог спорта. Панели, едукације, забава и све што може да представи лепоту трчања ће бити управо овде.

Када пада Ускрс 2024?

Православни верници Ускрс ове године прослављају 5. маја. Почетак наредног месеца ће обележити важни датуми, а Ускрс и Ђурђевдан (6. мај) су дефинитивно најважнији. Почните са припремама већ сада јер ће бити прави изазов фарбати јаја и припремати се за славу упоредо. Лепо време се очекује и прижељкује па ће велики број Београђана напустити град. Ускоро стижу одлични предлози где за Ускрс.