April u Beogradu o kome će se dugo pričati

Spremni za prolećne gradske radosti? Naravno da jeste. Preostali aprilski dani spremno čekaju da zakoračite u atraktivnu sezonu zabave na talasima Beograda. Krećemo odmah

Ponedeljak 08. apr 2024.

cover image

Proleće je stiglo, sat je pomeren. Neko je pospan. Neko ne može da spava. Vremenski uslovi možda nisu idealni za one koje muči san ali su perfektni za provod u gradu. Broj dešavanja na otvorenom raste iz dana u dan. Zaista bi bilo bezveze da vam drugi prepričavaju kako su se proveli dok vi pokušavate da se naspavate. Odložite dremku i krenite tamo gde vas svi čekaju sa nestrpljenjem.

Bazari i marketi su veoma popularni poslednjih godina. U ovoj novoj sezoni dolaze do izražaja jer postaju dešavanja koja nikako ne smeju da se propuste. Gotovo svaki vikend je rezervisan za barem jedan ovakav događaj. Ne budite lenji, uposlite prste i pretražite kalendar u kome se nalazi apsolutno svaki odličan predlog za zabavu pod otvorenim nebom. Veliki muzički događaji neće zaobići prestonicu u ovom periodu. Izložbe su brojne i jedva čekaju da se pojavite na nekoj.

Od 4. aprila, Štark Arena je dobila nazad svoje pravo ime - Beogradska arena. Potpuno gradska vest i je i da se Dani Beograda 2024 organizuju od 16. do 19. aprila na nekoliko lokacija. Bogati program će obuhvatiti i obeležavanje važnih istorijskih dana i kvalitetan kulturno-umetnički program. Prisustvo je apsolutno obavezno. Do kraja aprila će biti organizovana još dva dobro poznata i veoma značajna događaja. Evo i koja.

Salon arhitekture 2024

46. Salon arhitekture nosi slogan "Imamo svoju politiku!" i šalje snažnu poruku da se nikada ne odustane od visokih kvaliteta arhitekture. Ovogodišnje izdanje će trajati do 26. aprila. Glavno mesto održavanja je Muzej primenjene umetnosti. Svečana dodela nagrada i predavanje specijalnog gosta Salona arhitekture je zakazano za 26. april od 18:00, lokacija Jugoslovenska kinoteka. Učesnici svakog segmenta programa su beskompromisno stučni, zato ne propustite ovaj važan arhitektonski spektakl u gradu.

Beogradski maraton 2024

Maraton u Beogradu je 28. aprila. 37. Comtrade Beogradski maraton tradicionalno organizuje tri trke: maraton od 42.2 kilometara, štafetni polumaraton od 10 kilometara i mnogima favorit - trka zadovoljstva. Vrhunska organizacija i grad Beograd će tog dana poslati najlepšu sportsku i društvenu sliku u ceo svet. Očekuje se maksimalan broj prijavljenih učesnika ali i obaranje dosadašnjih rekorda.

U susret maratonu, na Beogradskom sajmu od 25. do 27. aprila će biti održan Running EXPO Beogradskog maratona pod sloganom "It's time for running". Hala 5 će ugostiti ljubitelje trčanja, trkačke zajednice i velike organizacije. Upravo ovde ćete moći da preuzmete startne pakete za učešće na maratonu kao i da se upoznate sa brojnim ljubiteljima ovog sporta. Paneli, edukacije, zabava i sve što može da predstavi lepotu trčanja će biti upravo ovde.

Kada pada Uskrs 2024?

Pravoslavni vernici Uskrs ove godine proslavljaju 5. maja. Početak narednog meseca će obeležiti važni datumi, a Uskrs i Đurđevdan (6. maj) su definitivno najvažniji. Počnite sa pripremama već sada jer će biti pravi izazov farbati jaja i pripremati se za slavu uporedo. Lepo vreme se očekuje i priželjkuje pa će veliki broj Beograđana napustiti grad. Uskoro stižu odlični predlozi gde za Uskrs.