Beogradske martovske vesti

Mart u Beogradu u punom jeku. Počeo je odlično, a biće bogat muzikom, velikim događajima, izložbama. Biće fantastično, tačno onako kako se očekuje od jedinstvenog belog grada

Utorak 12. mar 2024.

cover image

Dešavanja za Beograd mnogo znače. Zbog njih se ove geografske koordinate ne napuštaju. Zbog istih se redovno rado gostuje u carstvu gradskih vibracija. Aktuelan mesec servira porcije provoda koje ne želite da propustite.

Izložbe za decu, izložbe za odrasle su sjajan segment gradskog sadržaja. Gotovo svaka galerija i muzej rade punom parom. Prelistajte celokupnu ponudu za sjajno provedeno vreme u društvu odabrane umetničke postavke.

Beogradski irski festival je aktuelan i tako će biti sve do 18. marta. Desetine lokacija postaju druga kuća kulture, običaja, muzike i provoda onako kako Irci kažu. U okviru manifestacije, a na nivou grada će biti obeležen Dan Svetog Patrika 17. marta kada će prestonica pozeleneti. Istog dana je zakazan koncert benda Orthodox Celts u Domu omladine jer bolji čuvari kulture Irske u Srbiji zaista ne postoje. Filmske projekcije, književni susreti i još mnogo toga čine Beogradski irski festival 2024. Dešavanje za svaku preporuku.

Koncerti Beograd

Muzička dešavanja koja Beograd servira u ovom periodu su takvi da niko neće ostati imun na ritam. Domaći pop, svetski pank, opera Ivica i Marica na Kolarcu, festival inovativne muzike Fields na adresi Silosi će osvojiti svoju publiku do poslednje note.

Maestralna Crna simfonija (Black Simphony) u MTS dvorani u nedelju, 17. marta će raspametiti poklonike hevi metal i klasične muzike. Na istom mestu, dva dana kasnije, 19. marta desiće se poseban koncert - proslava 100. rođendana velikana srpskog ceza, Vojislava Bubiše.

Kada čulo sluha teži za drugačijim, a izuzetno kvalitetnim zvukom, potražite svoje mesto na koncertu meditativne muzike u Gvarneriusu. Sreda, 20. mart od 20:00 je termin rezervisan za vrhunske muzičare. Članovi Bečkog simfonijskog orkestra i Mocart orkestra sviraju u Beogradu i to potpuno besplatno.

Sajam automobila 2024

Veliki događaj zbog koga će se pomerati zakazane obaveze startuje 21. marta. Samo do 27. marta će trajati. Ljubiteljima automobila teško da će biti dovoljno da samo jednom dođu na Sajam automobila i Međunarodi sajam motocikala Motopassion na Beogradskom sajmu. Svi proizvođači automobila na jednom mestu će kreirati regionalni događaj godine u svetu automobila i motora.

Promocija novih modela, sajamski popusti, besprekorna atmosfera i još mnogo toga će prirediti preko 30 auto i 30 moto brendova. Organizatori poručuju da će publika videti oko četrdeset novih modela automobila i više od četrdeset modela motora.

Obavezno posetiti

71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Martovski festival, biće organizovan od 26. do 30. marta u Domu omladine. Takmičarski program će biti pod budnim okom stručnog žirija dok će publika uživati u širokoj lepezi ponude dokumentarnog filma, kratkog igranog filma, animiranog filma, eksperimentalnog filma i video arta. Posebna filmska poslastica će biti međunarodna selekcija kratkog filma.