Београдске мартовске вести

Март у Београду у пуном јеку. Почео је одлично, а биће богат музиком, великим догађајима, изложбама. Биће фантастично, тачно онако како се очекује од јединственог белог града

Уторак 12. мар 2024.

cover image

Дешавања за Београд много значе. Због њих се ове географске координате не напуштају. Због истих се редовно радо гостује у царству градских вибрација. Актуелан месец сервира порције провода које не желите да пропустите.

Изложбе за децу, изложбе за одрасле су сјајан сегмент градског садржаја. Готово свака галерија и музеј раде пуном паром. Прелистајте целокупну понуду за сјајно проведено време у друштву одабране уметничке поставке.

Београдски ирски фестивал је актуелан и тако ће бити све до 18. марта. Десетине локација постају друга кућа културе, обичаја, музике и провода онако како Ирци кажу. У оквиру манифестације, а на нивоу града ће бити обележен Дан Светог Патрика 17. марта када ће престоница позеленети. Истог дана је заказан концерт бенда Orthodox Celts у Дому омладине јер бољи чувари културе Ирске у Србији заиста не постоје. Филмске пројекције, књижевни сусрети и још много тога чине Београдски ирски фестивал 2024. Дешавање за сваку препоруку.

Концерти Београд

Музичка дешавања која Београд сервира у овом периоду су такви да нико неће остати имун на ритам. Домаћи поп, светски панк, опера Ивица и Марица на Коларцу, фестивал иновативне музике Fields на адреси Силоси ће освојити своју публику до последње ноте.

Маестрална Црна симфонија (Black Simphony) у МТС дворани у недељу, 17. марта ће распаметити поклонике хеви метал и класичне музике. На истом месту, два дана касније, 19. марта десиће се посебан концерт - прослава 100. рођендана великана српског цеза, Војислава Бубише.

Када чуло слуха тежи за другачијим, а изузетно квалитетним звуком, потражите своје место на концерту медитативне музике у Гварнериусу. Среда, 20. март од 20:00 је термин резервисан за врхунске музичаре. Чланови Бечког симфонијског оркестра и Моцарт оркестра свирају у Београду и то потпуно бесплатно.

Сајам аутомобила 2024

Велики догађај због кога ће се померати заказане обавезе стартује 21. марта. Само до 27. марта ће трајати. Љубитељима аутомобила тешко да ће бити довољно да само једном дођу на Сајам аутомобила и Међународи сајам мотоцикала Motopassion на Београдском сајму. Сви произвођачи аутомобила на једном месту ће креирати регионални догађај године у свету аутомобила и мотора.

Промоција нових модела, сајамски попусти, беспрекорна атмосфера и још много тога ће приредити преко 30 ауто и 30 мото брендова. Организатори поручују да ће публика видети око четрдесет нових модела аутомобила и више од четрдесет модела мотора.

Обавезно посетити

71. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, Мартовски фестивал, биће организован од 26. до 30. марта у Дому омладине. Такмичарски програм ће бити под будним оком стручног жирија док ће публика уживати у широкој лепези понуде документарног филма, кратког играног филма, анимираног филма, експерименталног филма и видео арта. Посебна филмска посластица ће бити међународна селекција кратког филма.